Hvem tager den sidste medalje i Formel Renault?

Jacob Ludvigsen eller Jimmy Jacobsson bliver indehaver af bronzemedaljen
I den kommende weekend er det ikke bare Danish Touringcar Championship, der nærmer sig sin afslutning på den nye, lange FDM Jyllands-Ringen. Også i den faste supportklasse på fire hjul - Formel Renault - afsluttes sæsonen, og resultatet af de to løb - ét lørdag og ét søndag - skal afgøre den endelige rækkefølge i klassementet.

I toppen af Scandinavian Formel Renault Cup er der dog ikke meget, der kan ændres. I snart fire uger har unge Tom Pedersen, Christiansfeld, kunnet kalde sig Cup-vinder i klassen, mens hans værste rival gennem sæsonen, Jesper Wulff Laursen, Århus, er så godt som sikker på at tage sølvmedaljen.


De tre bronzekandidater Jimmy Jacobsson (10), Jacob T.Ludvigsen (2) og Tommy Jespersen (15).
(Foto: Birger Vilén)

Derimod er der langt fra fundet nogen ejermand til bronzemedaljen, og det bliver sandsynligvis først i søndagens afsluttende løb, at det sker. Det er nemlig blot fire points, der adskiller Jacob T. Ludvigsen, Beder, og Jimmy Jacobsson, Sverige, i denne dyst, hvor veteranen Tommy Jespersen, Hinnerup, også har en chance for at få metal, selv om hans muligheder er af mere matematisk karakter.

At pege på en decideret bronzefavorit er en nærmest umulig opgave, og det skyldes ikke bare den beskedne afstand mellem Ludvigsen og Jacobsson - de fire points er således mindre end forskellen mellem en første- og en andenplads. Også de to kombattanters præstationer har været meget uforudsigelige simpelthen af den grund, at de deres indsats har været meget svingende!

Jacob T. Ludvigsen er således den næstmest vindende kører i Scandinavian Formel Renault Cup, da han tre gange i år har scoret maximumpoints. Første gang skete tilbage i maj på Falkenberg, hvor han gjorde det to gange på samme weekend, mens han gentog præstationen ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllands-Ringen i slutningen af august. Men derudover har den unge Beder-kører, der også har testet Formel 3000 i år, ikke været på podiet overhovedet!

Rivalen Jimmy Jacobsson står derimod ikke noteret for én eneste maximumscore, men derfor har han alligevel præsteret at krydse målstregen først. Det skete også ved Grand Prixet, hvor han desværre måtte bytte førstepladsen ud med en ottendeplads på grund af en tidsstraf efter en forseelse under en periode med sikkerhedsbil på banen. Mens det altså ikke er blevet til nogen sejre for køreren fra Team Color Racing, så har han været en meget flittig gæst på podiet, hvor han hidtil er blevet hædret for to anden- og tre tredjepladser.

Stillingen i Scandinavian Formel Renault Cup:
Plac.KørerTeamPoint
1Tom PedersenTeam FormulaSport221
2Jesper WulffTeam Århus Racing171
3Jacob T. LudvigsenRacing Denmark130
4Jimmy JacobssonTeam Color Racing126
5Tommy JespersenTeam Århus Racing97
6Kasper AndersenTeam FormulaSport93
7Tommy SchröterRacing Denmark63
8Jan NeumannGPT Racing48
9Franck KechleMotopark Academy42
10Christoffer HäggstamGPT Racing40
11Helmut SanderMotopark Academy33
12Björn TvedtGPT Racing25
13Joakim FridGPT Racing17
14Niels DyhrTeam Color Racing15
15Dennis WounlundRacing Denmark10
16Johnny LaursenRacing Denmark9
-Dennis HolbækHP Racing9
18Tom KellerRacing Denmark4
-Claus Henning LaursenRacing Denmark4

Morten Alstrup