KILA Racing tester med Henrik Højman

- på Jyllands-Ringen den 23. september
Henrik Højman kommer fra gokartklassen ICC (125, med gear og 4-hjulsbremse). I øvrigt den fineste lille racerbil og nok den gokart der kommer tættest på en Formel bil.

Det har unægtelig været op af bakke for det lille sjællandske team - KILA Racing - i år.

KILA har tidligere testet med Thomas Servin på Jyllands-Ringen, med umådeligt godt resultat, samt test og kørt løb med det svenske stortalent fra zeetec Niklas Petterson på Falkenberg banen i Sverige. Niklas var så uheldig at banke op bag i Dennis Wounlund, der dengang kørte for Racing Denmark. Ved uheldet midste Niklas venstre frontvinge og satte bilen af for enden af langsiden på 3. omgang. Niklas havde nu lært noget om vingebiler.

2. heat fik Niklas flame-out på een cylinder på grit'en, så bilen kun gik på 3 cyl, da nr 14 blev lukket ud til start. Det viste sig at være et defekt tændrør, thats motorracing......

I sidste weekend deltog den lille Formel ræser på udstillingen speed-n'-fly på Chalottenlund travbane, til stor fornøjelse for publikum, der dog undrede sig meget over størelsen på en formel racer, eller rettere hvor lille den er, men vi kan kun understrege, at når man ser formel race på TV, er det close-up billeder, derfor ser bilerne større ud end de faktisk er.

Desværre skal der en pose penge til for at køre FR, uagtet at KILA Racing er et non-profit team er det umådeligt svært at skaffe/finde en kompetent kører midt i en sæson, men hvis du vil vide mere er du veklommen til at sende en mail på ikon@adr.dk for ydeligere info.

Henrik Højman har de sidste 2 år kørt i ICC klassen 125 cc, 6 gear og firhjulsbremse, med stående start (Grand Prix start), ICC klassen er den fineste lille racerbil og det tætteste du kommer en formel racer i gokart. ICC klassen kører sammen med Dansk Super Kart.

Henrik Højman er idag 31 år ung, bosat i Skovlunde, lykkelig gift og far til to små prinsesser på 3 & 7 år. Henrik startede relativ sent i gokart, i en alder af 27 år i futuraklasse, men den drengedrøm skulle altså afprøves, men der skulle flere udfordringer til, så det blev ICC. Jeg havde læst om det Sjællandske Team KILA på motorsporten og en dag rendte jeg ind i Søby ude på KBH's gokartbane og det blev til en god snik-snak.
"Jeg har altid ønsket mig at prøve kræfter med en rigtig Formel Racer, men Lars er værken til at hugge eller stikke i, han vil have mig testet først, så det gør vi så, men jeg glæder mig bare så meget, velvidende at jeg har meget at lære. Formel Renault er ikke en bil man bare hopper op i og kører stærk i over-night og jeg er fuld af beundring for Kasper Andersen der har gort det så flot i år, selvom han kommer fra gokart. Jesper Wulf er også en dreven gokart kører, så jeg håber at KILA kan bruge mig, jeg et fit for at lære....."

KILA Racing Presse