Bjørn Tvedt satser

- på hel sæson i Formel Renault 2000 næste år
Grand Prix Tours Racings nye Formel Renault talent, norske Bjørn Tvedt, er ved at finde sponsorer, så han kan køre hele 2004-sæsonen i serien.


Bjørn Tvedt.
(Foto: Grand Prix Photo)
Bjørn Tvedt har debuteret i Formel Renault i år for Grand Prix Tours Racing. En debut, der også har været nordmandens første prøvelse i en formel bil. Nordmanden, der tidligere har imponeret med en tredjeplads i det norske touringcar mesterskab, NTCC, i 2002, har længe haft en drøm om at blive formel pilot.

Det lykkedes i år, hvor han har deltaget i udvalgte løb for at lære bilen at kende og for at bevise, at han kan klare sig i den hårde konkurrence i serien.

Bjørn Tvedt har, i de få løb han har deltaget, vist, at han har taltent for at køre en Formel Renault. Han har konstant forbedret sine tider og ved Grand Prix Danmark på den nyudvidede Jyllandsringen blev det til årets bedste resultater med en fjerde og en sjetteplads. Tvedt er imponeret over det meget tætte felt og er i fuld gang med at finde et budget, så han kan deltage næste år.

- Det har været utroligt sjovt og lærerigt at køre Formel Renault. Jeg har de seneste år haft en drøm om at køre formel bil for et professionelt team og det er nu lykkedes. Men det har også givet mig blod på tanden, for nu vil jeg køre mere, siger Bjørn Tvedt, der synes han har fået meget ud af at deltage i tre afdelinger i år.

- I de første to løb, var der problemer med farten, men under en test inden løbsweekenden fik vi bilen perfekt afbalanceret, og så var det kun mine evner bag rattet, der gjorde udslaget. Den første dag bag rattet i Formel Renaulten lærte jeg meget. Jeg fandt hurtigt ud af, at bilen skulle køres meget anderledes end den super touring bil jeg har kørt. Den er meget tungere og bremser langsommere og kører med lavere hastighed gennem svingene. Den Opel Vectra jeg kørte sidste år i Norge er også forhjulstrukket og skal derfor køres helt anderledes end en formelbil, siger Bjørn Tvedt, der er meget begejstret for det tætte race i Formel Renault serien.


Bjørn Tvedt er ved at finde penge så han kan køre hele 2004 sæsonen i Scandinavian Formel Renault Cup.
(Foto: Grand Prix Photo)

- Niveuaet i Danmark er utrolig højt og der er masser af tætte kampe ude på banen. Det er sjovt og da jeg fandt rytmen i Formel Renaulten fik jeg god fart i bilen, siger Bjørn Tvedt og forklarer:
- Min plan er nu, at deltage i vinterserien for Formel Renault i Italien, for at forberede mig bedst muligt til 2004-sæsonen, hvor jeg håber at køre en fuld sæson i Scandinavian Formel Renault Cup for Grand Prix Tours Racing. Det afhænger af om jeg finder sponsorer, men jeg tror på, at det skal lykkes.