Hård weekend for Team Color Racing

- ved Grand Prix'et på Jyllands-Ringen
Årets højdepunkt indenfor dansk motorsport, Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen, blev en hård weekend for Team Color Racing og deres kørere Jimmy Jacobsson og Niels Dyhr.

Arrangementet startede fredag eftermiddag, hvor Formel Renault kørerne var ude i den første tidtagning, i øsende regnvejr samt blandet med Formel 1800 klassen, så det var bestemt ikke under de mest optimale forhold.
Men ikke desto mindre så kørte de to Team Color Racing kørere de to første pladser hjem, således at Jimmy Jacobsson skulle starte på poleposition til det første løb og Niels Dyhr ved siden af ham.
Knabt så godt gik det i den anden tidtagning, hvor Jimmy og Niels sluttede på henholdsvis 4. og 9. pladsen. Alt i alt dog et godt udgangspunkt forud for de to løb.


Starten på det første løb, med Jimmy Jacobsson i front.
(Foto: Motorsporten.dk)

Da starten går på lørdagens løb, som i øvrigt blev afvikler på en regnvåd og meget glat bane, skyder Jimmy frem og får sig et solidt forspring allerede på vej ind i det første sving, en føring som han udbygger omgang for omgang.
Niels kommer ikke helt så godt fra start og taber et par placeringer, men kæmper sig frem i feltet, desværre må han udgå efter en kollision med en af de øvrige konkurrenter.
På grund af endnu et uheld i løbet, bliver der kørt nogle omgange bag safety car, hvorved feltet igen bliver helt samlet.
Men da løbet igen gives fri, så trækker Jimmy endnu en gang fra de resterende kørere, og krydser målstregen langt foran nummer to i løbet.
Undervejs satte Jimmy også hurtigste omgangstid, som samtidig var banerekord, det skete med tiden 1:20,571 og 102,766 km/t.


Jimmy Jacobsson kom først over målstregen i det første løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Men glæden over denne flotte sejr skulle vise sig at blive kort, der var fra et af de øvrige teams side lagt protest mod Jimmy, da de mente at han holdt for stor afstand til safety car'en mens den kørte på banen.
Protesten blev taget til følge, og Jimmy idømt en tidsstraf på 15 sekunder, hvilket rykkede ham tilbage på en 8. plads i resultatet.
Da hændelselsforløbet på ingen måde har, eller kunne have, indflydelse på løbsresultatet, så har teamet valgt at anke dommen.

Niels Dyhr, der jo som nævnt måtte udgå efter en kollision under et overhalingsførsøg, var utrolig skuffet. Han følte virkelig at raceren kørte fantastisk, og han havde slet ingen problemer med at følge med de foran kørende indtil uheldet stoppede ham.

Søndagen på Grand Prix weekenderne er traditionelt den store besøgsdag for teamets støtter og sponsore, og det var ingen undtagelse i år, og alle de fremmødte fik da også et spændende Formel Renault løb at se, samt en god mulighed for at hilse på såvel kørere som teamets personel.


(Foto: Motorsporten.dk)

Til søndagens løb viste vejrguderne sig fra den venlige side, og løbet blev afvikler på en dejlig tør bane og i fint solskin.


Niels Dyhr i en overhaling af Johnny Laursen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med startplaceringer som henholdsvis nummer 4 og 9 for Jimmy og Niels, så var de begge klar over at der skulle kæmpes hårdt for at opnå topplaceringer i dette løb.
Og kæmpet hårdt blev der, og mange gange i løbet skiftede placeringerne frem og tilbage.
Men på 4. omgang spinder Niels af banen, og bliver hængende på en curb, med hjulene et par centimeter over asfalten, og han race er dermed slut.
Jimmy kæmper løbet igennem nogle flotte kampe med Tommy Jespersen, men da de krydser målstregen er det med sidstnævnet som vinder at dette interne slag i løbet, og Jimmy må tage til takke med 5. pladsen.


Jimmy Jacobsson kæmpede hårdt med Tommy Jespersen i det andet løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Endnu en gang kører Jimmy Jacobsson hurtigste omgang i løbet og endnu en gang er der tale om en ny banerekord - 1:08,149 og 121,498 km/t.

Løbet vindes af Jesper Wullf foran Tom Pedersen fra Team FormulaSport som kører i mål på anden pladsen, og dermed sikre sig point nok til at vinde årets mesterskab.
Alle i Team Color Racing ønsker Tom Pedersen og Team FormulaSport tillykke med mesterskabet.


Hr. Nielsen