Tom Pedersen: "Jeg tager ikke de helt store chancer"

Alligevel satser favoritten på flere Formel Renault-sejre på Ring Djursland
Med seks sejre i de ti hidtil kørte løb ligner Tom Pedersen, Christiansfeld, mere og mere en samlet vinder af Scandinavian Formel Renault Cup.

Weekendens løb på Ring Djursland er henholdsvis sjette- og femtesidste i årets løbsserie, og selv om køreren fra Team FormulaSport har et forspring på 44 points til Jesper Wulff Laursen, Århus, så føler sønderjyden sig langt fra sikker på titlen.

"Nej, det gør jeg ikke, før det er helt sikkert," slår Tom Pedersen besindigt fast. "Hvis jeg udgår to gange, og det kan hurtigt ske, så står alt lige. Nu var jeg uheldig to gange på Falkenberg, hvor motoren gik i stykker, og det kan ske igen."

Men det er ikke kun problemer med sin italienskbyggede Tatuus-racer, der kan bekymre det unge formelvognstalent.

"Jeg kan også selv lave fejl. Det var egentlig min egen fejl på Falkenberg, hvor jeg ramte en curb for hårdt, så bundkaret gik i stykker, så det kan ske," kommer det resolut fra Tom Pedersen, der da også har valgt en meget bestemt strategi for den resterende del af sæsonen.

"Jeg synes selv, at jeg kører rimeligt sikkert, og jeg tager ikke de helt store chancer i de sidste par løb, for jeg vil nødigt udgå, hvis jeg skal vinde mesterskabet. Hvis vi f.eks. går ud på sidste omgang, og jeg har en mulighed for at komme forbi for enden af langsiden, så vil jeg nok tænke over det en gang til. Men den får for fuld musik stadigvæk!"

Ligesom for deltagerne i Danish Touringcar Championship og den anden faste DTC-supportklasse - Den Blå Avis MC 600 Challenge - bliver Sommerløbet også det første møde med Ring Djursland for Tom Pedersen i denne sæson.

"Det er lidt irriterende for mig, når det er en helt anden bil, jeg kører med i år, så jeg ville godt have haft en test, men jeg tror, at jeg vil være hurtig til at komme op i fart på banen, så jeg kan godt have en lille fordel," siger Tom Pedersen, der dog ikke tidligere har gjort det godt på Ring Djursland.

"Jeg har aldrig haft det til at køre på Ring Djursland, så det er jeg lidt nervøs for, for det er aldrig rigtigt gået godt for mig. Men jeg satser på at komme op og vinde, og hvis jeg har farten, så skal jeg nok gøre det."

Morten Alstrup