En lidt skidt start

- på anden sæson halvdel
Det blev ikke den bedste start på anden sæson halvdel for Team Color Racing, i Formel Renault 2000 løbet på Ring Knutstorp her i weekenden.

Det viste sig svært for både team og kørere at finde det rette setup til banen og det resulterede i middelgode placeringer i kvalifikationen.
Da det samtidig var besluttet at der kun skulle køres en kvalifikation, mod normalt to, så var det klart for teamet at det ville være svært at lave top placeringer i weekendens to løb.


Niels Dyhr.
(Foto: Motorsporten.dk)

Allerede i fredagens fri træning viste problemerne med at finde det rette setup sig, og teamets to kørere Jimmy Jacobsson og Niels Dyhr placerede sig som henholdsvis nummer seks og otte ud af de ni kørere der deltog i testen.
Så resten af dagen og en del af aftenen blev brugt på at analysere data fra racerne, for om muligt at finde frem til forbedringer til de resterende kørsler.

Lørdag skulle der så køres kvalifikation samt det første af løbene.
I kvalifikationen kunne de to kørere konstaterer at at deres setup stadig ikke var helt optimalt, og Jimmy og Niels placerede sig som nummer otte og tolv i feltet.
Så det stod nu helt klart at der skulle kæmpes hårdt for at kommer frem i feltet, for dels at score nogle point til mesterskabet, samt for at opnå en bedre startplacering til søndagens løb.

Lørdagsløbet blev afviklet sidst på eftermiddagen, på en bane der var dækket med 'kattegrus', efter et stort oliespild i en af de foregående klasser, hvilket gjorde overhaling næsten umuligt på største delen af banen.
Men med en hurtig start og et par gode overhalinger på de første omgange, så lykkedes det for Jimmy at komme helt op på fjerde pladsen, men få omgange senere blev han offer for det lumske underlag.
"På vej ud på langsiden ramte jeg resterne af oliesporet, og fik derfor en forkert linie ud af svinget og tabte så meget fart at jeg måtte lade et par af konkurrenterne slippe forbi" - udtalte Jimmy Jacobsson efter løbet.
Niels, som startede som tolvte mand i feltet, kunne med stabil kørsel slutte løbet på tiendepladsen.

Søndagens løb blev afviklet under næste tropiske forhold, med en lufttemperatur på cirka 30 grader og en tilsvarende meget varm asfalt.
Om det skyldes de høje temperature, skal vi lade være usagt, men kørslen løbet igennem var meget hård, og kostede da også flere at kørerne skader på materiellet. Blandt de kører som var så uheldig var også en af teamets kørere, Jimmy fik midtvejs i løbet kørt det halve af sin frontvinge af, men alligevel kunne han gennemføre løbet, og han sluttede på syvende pladsen.


Jimmy Jacobsson.
(Foto: Motorsporten.dk)

Niels Dyhr kørte igen over målstregen på tiende pladsen, og var efter løbet godt tilfreds med indsatsen.
"Jeg sluttede godt nok løbet på 10. pladsen, men jeg har forbedrede mine omgangstider med over et sekund i forhold til tidligere, så jeg er godt tilfreds. Så nu står den på mere fysisk og mental træning, så jeg kan være endnu bedre forberedt til løbet på Ring Djursland" - udtaler en optimistisk Niels Dyhr.

"Det var en rigtig skidt weekend for os" - udtaler teamejer Søren Dyhr - "men sådan kan motorsport også være."


Hr. Nielsen