Kan Jimmy Jacobsson tage sin første sejr?

To svenskere er på hjemmebane i weekendens Formel Renault-løb
Danish Touringcar Championships faste firhjulede supportklasse, Formel Renault, er også med på programmet ved weekendens Øresunds Grand Prix. Klassen kører i år om en skandinavisk cup, der udover en række af de bedste danske talenter også tæller en håndfuld udenlandske kørere, og for to af dem er weekendens løb helt specielt.

Det drejer sig naturligvis om feltets to svenske kørere, Jimmy Jacobsson og Joakim Frid, der for anden gang i år optræder på hjemmebane, efter at man tidligere på året kørte på den hurtige Falkenberg.

For begge kørere er det vigtigt, at de gør det godt foran deres hjemmepublikum. Joakim Frid har hidtil haft en svær debutsæson i klassen, hvor han kører for Grand Prix Tours Racing, og han vil gerne have forvandlet trængslerne fra de første løb til nogle mere håndgribelige resultater. For Jimmy Jacobsen kan løbet blive vigtigt, hvis han for alvor skal true Tom Pedersen, Christiansfeld, i toppen af mesterskabet.

Mens den unge sønderjyde lige fra start af sæsonen har været feltets hurtigste mand og med det samme lagde sig i front for mesterskabet, så har der ikke været nogen klar udfordrer til Tom Pedersen. Indtil nu. For med den form, som Jimmy Jacobsen viste på Padborg Park i slutningen af juni, hvor det blev til to podiepladser og en ny banerekord, har svenskeren vist, at han kan være manden, der kan skabe spænding i toppen.

Med et indgående kendskab til den kurverige og svære Ring Knutstorp er der stor sandsynlighed for, at han tage sin første Formel Renault-sejr og - måske - føringen i Scandinavian Formel Renault Cup. Hertil kommer, at Jimmy Jacobsson og det øvrige Team Color Racing er blandt de teams, der tester på banen både onsdag og fredag inden løbet.

Udover svenske og danske kørere tæller feltet i Scandinavian Formel Renault Cup også kørere fra Norge og Tyskland.

Morten Alstrup