Nye ansigter fremme i Formel Renault

- med Tom Pedersen som målestok
Hidtil har Tom Pedersen vist sig som mere end en match for konkurrenterne, men denne gang var der virkelige udfordringer for ham. Det tyske stortalent Frank Kechle vandt et løb og Jesper Wulff Laursen var aldrig ret langt efter.

1. heat

Selvom Team FormulaSports Tom Pedersen udnytter sin pole til at gå i front, må han se sig overhalet på vej rundt i banens første sving af Frank Kechle fra det tyske Motopark Oschersleben team.


Frank Kechle (tv) og Tom Pedersen (th)kom bedst fra start.
(Foto: Motorsporten.dk)

Bagved følger Jesper Wulff Laursen fra Castrol Århus Racing og hele det øvrige felt i tæt kamp om placeringer. På fjerde omgang bliver opgøret for tæt mellem den sæsondebuterende Dennis Holbæk Pedersen og Kechles teamkammerat Helmut Sander i Ford-kurven og begge udgår.

Løbet igennem presser Tom Pedersen Frank Kechle, men muligheden for en overhaling opstår aldrig og de to kører i mål som sikker vinder og toer, mens Jesper Wulff Laursen følger med de to til halvvejen, hvor han så begynder at falde fra og slutter på en ensom tredjeplads.


Tom Pedersen skyggede løbet igennem Frank Kechle.
(Foto: Motorsporten.dk)

På fjerdepladsen har Racing Denmarks Tommy Schröter nok at se til fra teamkammeraten Jacob Ludvigsen, før de slutter i nævnte rækkefølge.
Tommy Jespersen (Castrol Århus Racing) må overlade sjettepladsen til Kasper Andersen (FormulaSport) på 11. omgang, mens en overraskende svag Jimmy Jacobsson (Team Color Racing) må nøjes med ottendepladsen. Grand Prix Tours Racing tre kørere Joakim Frid, Jan Neumann og Bjørn Tvedt følger i kampen om de to sidste pointgivende placeringer, med norske Tvedt som taberen.
Niels Dyhr (Team Color Racing) slutter som sidste mand på omgangshøjde, mens Johnny Laursen starter sin formeldebut som 13. og sidstemand, en omgang efter.Frank Kechle fra Motopark Academy vandt weekendens første Formel Renault løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

2. heat

Tom Pedersen tager teten fra pole, med Jesper Wulff Laursen i hælene som i lørdagens løb, mens Kasper Andersen holder tredjepladsen.


Tom Pedersen foran Jesper Wulff og Kasper Andersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Jimmy Jacobsson kommer hurtigt forbi Franck Kechle og Helmuth Sander, mens Tommy Jespersen indtager syvendepladsen. Denne stilling holder sig uændret frem til de sidste omgange. Dramatikken bliver derimod leveret i anden halvdel af feltet.
Ved starten på tredje omgang omstår der tumult mellem Jan Neumann, Jacob Ludvigsen og Tommy Schröter i kampen om ottendepladsen. Ludvigsen slipper igennem, mens Neumann og specielt Schröter bliver forsinket. På fjortende omgang havner Niels Dyhr i sandkassen for enden af langsiden og afstedkommer en safety car periode, der samler hele felten bag den førende Tom Pedersen.

Fire omgange senere gives løbet atter frit. Tom Pedersen og Jesper Wulff Laursen fortsætter hvor de slap, hvorimod Kasper Andersen sover. Inden han kommer i gang er fire konkurrenter smuttet forbi.
I samme manøvre klemmer Frank Kechle sig forbi Jimmy Jacobsson og slutter endnu engang på podiet.
På sidste omgang lykkes det Tommy Jespersen at udbremse Helmuth Sander i startkurven og derved sikre sig femtepladsen i sin nyindkøbte ex-Racing Denmark racer, foran tyskeren og en skuffet Kasper Andersen.


Tommy Jespersen har indkøbt en tidligere Racing Denmark racer, som erstatning for den racer der blev skadet på Falkenberg.
(Foto: Motorsporten.dk)

Neutraliseringen har foræret Tommy Schröter det tabte terræn og på nittende omgang forsøger han at gå indenom Joakim Frid i Ford-kurven. Frid spinder rundt, mens Schröter bliver sendt i vejret og får revet den venstre frontvinge af. Frid er ude på stedet, Schröter bliver dømt ude af dommeren, ingen af dem scorer point i dette løb.


Tom Pedersen kører over målstregen som vinder at weekendens andet Formel Renault løb, tæt fulgt af Jesper Wulf og Frank Kechle.
(Foto: Motorsporten.dk)

Der blev kørt tæt i danmarks mest internationale klasse. Med femten kørere på gridden, hvoraf de fleste er meget jævnbyrdige, er klassen efterhånden en cementeret succes. Forhåndsrygterne gik på at endnu en håndfuld udenlandske kørere ville blive efteranmeldt, uden dog at dukke op, men det fortæller dog noget om at den danske Formel Renault klasse bliver kigget på i udlandet.
Derfor er det blot kedeligt, at klassen ser ud til at være blevet offer i kampen mellem klasserepræsentant (og DTC-organisator) Peter Elgaard og banesportsudvalget.
Den sag er forhåbentlig ikke slut endnu. Forhåbentlig er alle parter lidt klogere når næste afdeling køres på Padborg Park den 21. - 22. juni.

Jesper O. Hansen