Rapport fra Falkenberg

Team Aarhus Castrol Racing
Week-endens to løb på Falkenberg i Sverige blev en af de oplevelser, som Team Aarhus Castrol Racing - og Tommy Jespersen i særdeleshed - altid vil huske. Lørdagens første løb på den hurtige Falkenberg bane gav en fantastisk 3. die plads til Jesper Wulff Laursen i Castrol raceren, mens Tommy Jespersen nåede op på en lige så flot 5. plads. Det var første gang i år, at teamet kom på podiet.

Teamchef Allan Brøchner fortalte forpustet efter løbet: "det er simpelthen det mest spændende ræs jeg nogensinde har set".

Alt i alt lovede indsatserne i både tidskørsler og første heat lovende for søndagens andet heat. Teamets selvtillid var i top og med startplaceringer, som nr. 3 og 5 var der virkelig lagt op til et godt løb.
Sidste week-ends suveræne Tom Pedersen var ikke til start og selv om Jacob Ludvigsen havde vundet første heat i Sverige var både Jesper og Tommy overbevist om, at de begge havde den fart og rutine der skulle til for at komme øverst på podiet.

Søndagens andet heat startede også, som planlagt. Jesper i Castrol raceren lagde sig på hjul af Jacob Ludvigsen, mens Tommy fastholdt sin 5 placering. Gennemsnits omgangstiderne på banen blev hastigt forbedrede og nåede således over 163 kilometer i timen. Hastigheden var flere gange over 200 km i timen og der skulle således handles hurtigt og opmærksomt. Der var ikke mange 100-dele af sekunder mellem racerne og der blev virkelig kørt tæt.
På de sidste omgange var Tommy Jespersen faldet lidt tilbage i feltet, men havde igen fået fart i Routers raceren, da han planlagde et angreb på de to forankørende.

Tommy Jespersen fortalte selv om optakten til uheldet: "Jeg kunne mærke, at jeg kom hurtigere ud på langsiden end de forankørende, hvorfor jeg havde planlagt et angreb på langsiden. Jeg kom ud af svinget som planlagt og strøg på på siden af Kasper Andersen. Men under manøvren fik jeg det ene hjulpar ud i græsrabatten og det hele rystede og hoppede. Jeg kørte på det tidspunkt over 200 km/t, så adrenalinet var helt oppe i det røde felt. Det lykkedes mig at få Routers raceren tilbage på banen, men desværre kom racerens baghjul ud først og dermed skred min racer rundt og ramte barrieren med baghjulene først. Routers raceren blev nærmest revet midt over lige bag siddebrønden og jeg har været ufattelig heldig. Jeg blev rystet godt og grundigt er meget øm i nakken efter den kraftige påvirkning"

Løbet blev flaget af og løbsledelsen fastsatte efter reglerne kørernes pointplaceringer, som de var to omgange før uheldet. Det betød, at Jesper Wulff Laursen sluttede som nr. 4, mens Tommy Jespersen fik plads nr. 8. I den samlede stilling om DM er både Jesper og Tommy stadig med fremme blandt de forreste.

Teamet er nu på vej tilbage til Århus og skaderne på Routes raceren vil blive vurderet i løbet af mandagen.


Team Aarhus Racing
www.tar.dk