Jacob Ludvigsen vandt sin første Formel Renault-sejr

Men den unge østjyde måtte modstå et gevaldigt pres inden sejren var hus
Jacob Ludvigsen, Beder, kunne lørdag eftermiddag vinde sin første sejr i Formel Renault, da han på den ultrahurtige svenske racerbane Falkenberg kom først over målstregen. Men det var ikke nogen let sejr, for den 21-årige kører fra Racing Denmark-teamet var hele løbet igennem under konstant pres.

Østjyden havde lavet en god start og taget føringen fra Joakim Frid, Sverige, mens Tommy Schröter, Vojens, overraskede alt og alle ved at lave en endnu bedre start, der sendte ham fra ottende- til tredjepladsen - en placering, som den sydjyske kører herefter måtte forsvare det meste af løbet igennem.

I front begyndte Jacob Ludvigsen og Joakim Frid hurtigt at lægge afstand til forfølgerne, men midtvejs i løbet startede duoens interne kamp så for alvor. På banens mere kurverige bagside var svenskeren tydeligt hurtigst af de to kørere, og på hver eneste omgang angreb han Jacob Ludvigsen, indtil han begyndte at få overstyring på sin racerbil. Men med få omgange igen kom duellanterne op til Niels Dyhr, Århus, som man havde indhentet med en omgang, og da århusianeren skulle passeres, kom det til en kollision mellem Jacob Ludvigsen og Joakim Frid. Mens svenskerens bil havnede i en dækmur udenfor banen, kunne Jacob Ludvigsen fortsætte. Men da han havde kørt sin venstre frontvinge af bilen, måtte han frem til målstregen kæmpe en gevaldig kamp for at holde føringen foran Tommy Schröter, der var nået op til ham, og som i mål sluttede en tiendedel af et sekund efter ham.

Det var dog ikke kun løbsafgørelsen, der blev tæt. Formel Renault-klassen havde denne gang et midterfelt, der udover Tommy Schröter også bestod af Jesper Wulff Laursen, Århus, Jimmy Jacobsson, Sverige, Tommy Jespersen, Hinnerup, Jan Neumann, Brønshøj, og Kasper Andersen, Silkeborg. Sidste mand i mål var således mindre end to sekunder efter den vindende Ludvigsen.

Vinderen af begge Formel Renault-afdelinger ved Jyllands-Ringens Åbningsløb for en uge siden, Tom Pedersen, Christiansfeld, kom ikke til start i dag. Sønderjyden havde ellers været hurtigst under formiddagens tidtagning, men inden tidtagningen var omme, spandt han på vej ind på langsiden, hvorved han rykkede bundkarret af motoren. Team FormulaSport rådede ikke over nogen reservemotor, og selv om man forsøgte sig en nødtørftig reparation, kunne Tom Pedersen ikke starte løbet.

Resultatet af Formel Renault - 1. afdeling på Falkenberg

1. Jacob T. Ludvigsen - Racing Denmark - 14.22,553
2. Tommy Schröter - Racing Denmark - 14.22,676
3. Jesper Wullf Laursen - Team Castrol Århus Racing - 14.23,006

Morten Alstrup