Formel Renault 2000

ved Åbningsløbet på Jyllands-Ringen
På en blæsende, regnvåd lørdag sidst i april starter den danske asfaltbanesæson med sejr til Tom Pedersen og Team FormulaSport.

1. heat
Tom vælger at starte på yderbanen og laver en kanonstart, mens toer, klassedebutanten Jan Neumann, på den vådere inderbane bliver opslugt af halvdelen af feltet inden sving 1. Han skubbes rundt bagfra, men kan fortsætte sidst, mens de to tyske teamkammerater Frank Kechle og Helmuth Sander eliminerer hinanden i forsøget på at undvige Neumann. Kechle udgår på stedet med en smadret bagende, mens Sander må i pit for reparationer midtvejs i løbet og slutter som tier og sidste i mål. Som et resultat af startcrashed sendes safetybilen på banen på anden omgang - det er så tæt konkurrenter kommer på Tom Pedersen i dette løb.

Ved starten af fjerde omgang er feltet igen givet frit, med Pedersen foran Team Color Racings Jimmy Jacobsson og Niels Dyhr, Tommy Jespersen fra Team Århus Castrol Racing og Tommy Schröter fra Racing Denmark.


Niels Dyhr foran Tommy Schröter.
(Foto: Motorsporten.dk)

Mens Jimmy Jacobsson kan køre en sikker andenplads hjem, får Niels Dyhr mere at se til. På femte omgang smutter Tommy Jespersen forbi og da Tommy Schröter forsøger samme manøvre to omgange senere, ender Dyhr i sandkassen i svinget efter publikumslangsiden. Dyhr er udgået, mens Schröter efterfølgende får 5 sekunders tidsstraf. Det forhindrer dog ikke Schröter i at foretage adskillige overhalingsforsøg af treeren Tommy Jespersen.
Ved mål fører Tom Pedersen med hvad der svarer til langsidens længde, foran Jimmy Jacobsson, Tommy Jespersen og hans teamkammerat Jesper Wulff Laursen, der ellers har været plaget af gearkasseproblemer i tidtagningen og startet sidst.
Tommy Schröter bliver efter tidsstraffen placeret som nummer fem foran teamkammeraten Jakob Ludvigsen, der sluttede tidtagningen i sandkassen og må starte som tolver. Joakim Frid, Dennis Wounlund, Kasper Andersen og en stærkt forsinket Helmuth Sander slutter feltet af.


Team FormulaSport's Tom Pedersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

2. heat
Alle tretten kørere er blevet klar til søndagens heat.
Forrest på gridden er det ren svensk dominans. Jimmy Jacobsson starten på pole, med Joakim Frid som toer. I anden startrække har Tom Pedersen imidlertid ikke tænkt sig at vente på de to og allerede i første sving tager han teten.
Frid kommer af sted som toer, tæt forfulgt af Jimmy Jacobsson, Tommy Schröter og Jesper Wulff Laursen.


Starten på race 2.
(Foto: Motorsporten.dk)

Frid får imidlertid hurtigt problemer og falder støt tilbage gennem feltet.
Bagved disse kørere kæmper Jacob Ludvigsen med de to tyskere Frank Kechle og Helmuth Sander. Afgørelse på denne dyst falder først syttende omgang af tyve, da Sander udbremser Ludvigsen før svinget for enden af publikumslangsiden og trækker Kechle med i overhalingen. Inden mål når de to tyskere at bytte plads indbyrdes.

Tom Pedersen vinder suverænt foran Tommy Schröter, Jimmy Jacobsson, Jesper Wulff Laursen, Frank Kechle, Helmuth Sander, Frank Ludvigsen, Kasper Andersen, Niels Dyhr og Dennis Wounlund som tier.
Tommy Jespersen må nøjes med 11. pladsen efter et løb hvor teknikken ikke helt har makket ret.
Efter sin stærke start, må Joakim Frid se sig overhalet med en omgang og slutter som tolver foran teamkammeraten Jan Neumann, der fik en hektisk debut i Formel Renault 2000, med flere snurreture.


To sejre ud af to mulige, intet under at Tom Pedersen er en glad kører.
(Foto: Motorsporten.dk)

Mesterskabet
At dømme ud fra åbningsløbet, ser det stærkt ud til at Tom Pedersen er dette års Philip Andersen. Efter løbet har han scoret 42 af 44 mulige point, mens de nærmeste konkurrenter har taget point fra hinanden.
Jimmy Jacobsson har 28, Tommy Schröter 23, Jesper Wulff Laursen 20 og Tommy Jespersen 12 point.

Jesper O. Hansen