Tommy Schröter: "Formel Renault er vejen frem"

Sammen med Den Blå Avis MC 600 Challenge udgør Formel Renault de to klasser, som sæsonen igennem vil være det faste supportprogram for Danish Touringcar Championship. Mens motorcyklerne er et helt nyt indslag i DTC-weekenderne, så er det nu tredje sæson, hvor Formel Renault køres på de danske racerbaner.

Trods klassens unge alder har Formel Renault allerede opnået betydelig status såvel nationalt som internationalt. McLarens nyeste stjerne-es Kimi Räikkönen blev således håndplukket fra klassen, mens de to seneste års mester, Philip Andersen, Risskov, i år kører DTC for K-motorsport. Det er sådanne fakta, der gør indtryk på andre kørere.

"Formel Renault er helt klart på vej frem, det kan vi jo se med Philip," siger Tommy Schröter, Grindsted. Han kørte sidste år fire løb for Team Autoforum Motorsport i netop DTC, men i år har han valgt at satse på de åbne racere med Racing Denmark.


Tommy Schröter ny kører i Racing Denmark teamet i år.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Det er for at komme tilbage til et team, som kan vinde, at jeg har valgt Racing Denmark og Formel Renault. I DTC var der ingen pladser hos de teams, som kunne noget, så det er bedre at komme til et team, hvor man kan vinde. Siden sin start har Formel Renault været noget, der har spøgt i mit hoved, og så er formelvogne jo noget, som jeg altid har brændt for, fordi de er sjove at køre."

Feltet ved Jyllands-Ringen Åbningsløb bliver internationalt, da det tæller deltagere fra både Tyskland, Sverige og Danmark. Men målt på kvalitet er feltet også meget interessant. Det er nemlig en udsøgt blanding mellem garvede rotter som Jan Neumann, Brønshøj, og Tommy Jespersen, Hinnerup, der har flere DM-titler på deres CV, og så unge talenter, der bare har ét i hovedet. De vil fremad! Det gælder eksempelvis Jesper Wulff Laursen, Århus, Dennis Wounlund, Viby J., og Jakob T. Ludvigsen, Beder, der alle skal i gang med deres anden sæson i klassen, mens Kasper Andersen, Silkeborg, som debutant kommer med en DM-titel i kartingsportens ICA-klasse i bagagen.

Men heller ikke hos Tommy Schröter skorter det på ambitioner.
"Jeg skal i hvert fald i top 3 i mesterskabet, og hvis det ikke sker, så må jeg nok erkende, at jeg bliver lidt skuffet," erkender den tidligere dobbelte FF1600-mester og forklarer. "Det dårligste resultat, jeg har haft i et banemesterskab, er jo en tredjeplads, men det bliver svært i år. Jeg ved godt, at Philip har vundet klassen to år i træk, men det bliver noget sværere i år. Kørerne har mere erfaring, bilerne er blevet bedre, og en kører som Tom Pedersen bliver en hård modstander. Han skal i gang med sin tredje sæson, hvor han kører i et topteam, så han bliver den værste konkurrent ud fra de tests, vi har kørt."

Netop tests har der været mange af op til sæsonen. Således har størstedelen af teamene i Formel Renault-klassen deltaget i flere tests. Ikke bare på Jyllands-Ringen, men også på en række udenlandske baner. Eksempelvis har Team FormulaSport, der står bag Kasper Andersen og Tom Pedersen, Christiansfeld, i den seneste måned også testet på udenlandske baner som Oschersleben, Lausitzring og Ring Knutstorp, hvor der på sidstnævnte bane bl.a. skal køres DM-løb til juli.

Morten Alstrup