Flot debut af Århus-team

Resultatet var over al forventning da Copytec Racings to Formel Renault kørere, Jesper Lambertsen og Dennis Wounlund debuterede ved årets første motorløb, der blev afviklet på Jyllands-Ringen ved Silkeborg.

Det havde ellers set sort ud for holdet: - Vores biler blev først leveret i starten af april måned, hvilket var 2 måneder senere end vi havde forventet.
Og da vi havde to motorhavarier var det meget begrænset hvad vi fik kørt med bilerne inden sæsonstarten. Jesper fik 4 gode testdage og Dennis måtte nøjes med kun en testdag og da begge kørere kommer direkte fra go-kart uden nogen formelbil-erfaring havde holdet ikke sat næsen op efter de store resultater, fortæller teamchef Bjarne Rasmussen.

Søndagens to heat blev afviklet sammen med formel 2000, som er den klasse Formel Renault vil afløse inden for de næste par år.
Den væsentligste forskel på de to biler er at Renault´en er opbygget som en formel 3 bil, i kulfiber, hvor formel 2000 er baseret på et chassis af stålrør. Renault´en er desuden underlagt et meget strengt reglement, så succesen afhænger næsten udelukkende af køreren og teamet.

Jesper Lambertsen overraskede alle ved at slutte på tredjepladsen i første heat, hvor han i gennem hele løbet kæmpede med den meget erfarne svenske kører Robert Björkman, som i øvrigt satte ny banerekord i søndagens andet heat.
Vinder af heatet blev Phillip Andersen, der kørte omgangstider der var ca. 1 sekund hurtigere end Lambertsen.

I søndagens andet heat sluttede Jesper Lambertsen på en fjerdeplads:
"Jeg mangler fart og den eneste måde jeg kan blive hurtigere på er at træne mere", fortæller Jesper, der kunne konstatere at afstanden til Phillip Andersen nu kun var 0,8 sekund

Dennis Wounlund var nok alligevel weekendens største overraskelse:
Den eneste reelle træning Dennis havde fået var en dag på Jyllands-Ringen, hvor det meste af tiden gik med at køre motor til. Herefter satte en motorskade ham ud af spillet indtil søndagen før åbningsløbet, hvor han fik 2 timers tilkøring af den nye motor, teamet fik hjem fra den franske producent.
"Jeg sluttede på en fjerdeplads i første heat og på en sjetteplads i andet heat og det er jeg egentlig godt tilfreds med. Men jeg har nøjagtig det samme problem som Lambertsen, jeg skal træne mere.

Og netop træning er sat øverst på programmet inden næste løb der køres på Ring Djursland:
"Vi har planlagt et omfattende testprogram som skal gennemføres på flere forskellige baner i udlandet, da der jo som bekendt ikke er muligt at træne i Danmark", fortæller Bjarne Rasmussen, der forventer at se sine kørere på podiet allerede næste gang der køres Formel Renault.

Copytec Racing