Formel Renault-teamcheferne bakker Peter Elgaard op

Teamchefernes formand har henvendt sig til DASU og Banesportsudvalget
I de seneste dage har der været en del polemik omkring Formel Renault-klassens ønsker til løbskalenderen for 2003. Dansk Automobil Sports Unions Banesportsudvalg har ønsket ni løbsweekender, mens man fra klassens side har ønsket otte løbsweekender.

Det sidste har klassens nye arrangør, Peter Elgaard, arbejdet for, hvilket Banesportsudvalget har kritiseret ham kraftigt for.

Tirsdag blandede Formel Renault-teamcheferne sig så i debatten. Det skete, da teamchefernes formand, Henrik Jacobsen, i et brev henvendte sig til Dansk Automobil Sports Union og Banesportsudvalget, og heri bakkede teamcheferne op omkring Peter Elgaards handlinger.

"Mandag den 25. november havde vi vort første møde med Peter, hvor vi bl.a. gjorde gældende, at vi kun ønskede otte løbsweekender," fortæller Henrik Jacobsen. "Dette bad vi Peter sørge for, og det har han til fulde levet op til."

Baggrunden for teamchefernes ønske om en løbskalender på otte løbsweekender hang sammen med, at man i Formel Renault-klassens to foregående sæsoner netop har haft otte løbsweekender. Derfor har teamcheferne i deres forhandlinger med køreremner også afgivet tilbud på basis af en løbskalender over otte dobbelt-afdelinger.

"Da flere teams allerede på nuværende tidspunkt har skrevet kontrakter, kan vi ikke komme løbende bagefter med ekstraregninger. Og så er det i forvejen ikke let at skaffe de fornødne budgetter, der skal til," forklarer Henrik Jacobsen. Han undrer sig samtidigt over, hvorfor DASUs Banesportsudvalg intet havde at berette på efterårets møder og først forventede at have noget klar i løbet af februar, hvilket han dengang fandt utilfredsstillende.

"Hvis DASU havde fulgt deres arrangerede proportionsmøde, så havde Banesportsudvalget ikke stået i denne uhensigtsmæssige situation, og ligeledes var Peter Elgaard ikke uretfærdigt kommet i klemme hos DASU," slutter Henrik Jacobsen.

Morten Alstrup