Sjællands første Formel Renault team

KILA Racing
Sjællands første Formel Renault team er en realitet og det er ganske vist, at Kelvin Nielsen har skiftet Zetec'en ud med en noget større Formel Renault 2000.

Entreprenørerne bag KILA Racing er Kim Olsen og Lars Søby, for hvem det er lykkedes at få alle brikkerne på plads. Det har været hårdt arbejde udtaler Lars Søby, der er mange ting der skal gå op i en højre enhed og så er der lige det med en stor pose penge, sponser søgning osv.


Kelvin Nielsen i Formel Renault raceren, flankeret af fra venstre en stolt far Flemming, Lars Søby, Kim Olsen og chefmekaniker Kim Larsen.
(Foto: KILA Racing)

Det er vist ingen hemmelighed at formelklassen er den fornemste motorsportsklasse, især hvis du er en ung talentfuld kører der vil videre i tilværelsen. Formel Renault er en særdeles attraktiv formel klasse, også set ud fra et omkostningssynspunkt, det er en super moderne klassebil der er bygget nøjagtigt som en F1 bil. Endvidere køres Formel Renault i hele Europa, hvilket giver køreren store muligheder for at gøre karrierer. KILA Racing nøjes dog i 2003 med at gå i lære, ved at deltage i den skandinaviske serie, der i år køres i Danmark og Sverige sammen med den meget anerkendte DTC klasse.


Kelvin Nielsen.
(Foto: KILA Racing)
Vi startede egentlig med sponsersøgning, så Kelvin kunne komme ud at køre i et af de etablerede teams, men satte samtidig som betingelse, at vi ville have Kelvin testet på en racerskole, vel at mærke hvor kan kom til at teste i en Formel Renault. Dem er der desværre ikke så mange af i Europa, de fleste racerskoler kører endnu med rør-ramme biler, med H gear, (Formel Ford/1800, Formel 2000).

Målsætningen var at få vejet Kelvin, så vi fik kontakt til et Team i Østrig, AQUILA-Autommotive racing team & driving school og selve testen blev aflagt i Ungarn på Pannoniaring, en særdeles spændende 5 km lang bane. Fordelen ved banen er at du kan sætte bilen af, på fuld skrue, uden at bundpladen får en ridse og det er muligt at observerer køreren på hele banen, hvilket giver dig mulighed for at se linier og kørerens "handling" af bilen.


Kelvin Nielsen's første tur i en Formel Renault racer foregik på Pannoniaring i Ungarn.
(Foto: KILA Racing)

AQUILA-Autommotive racing team & driving school iøvigt en skole der er anbefalelsesværdig hvis der er andre danskere der ønsker en test/ lærer et par stald tips i en FR.

Da vi ikke opnåede feedback fra det team vi forhandlede med, blev det besluttet at starte selv og første opgave var få etableret et værksted, og at finde en bil, hvilket blev en noget større opgave end både Kim og jeg havde forstillet os, men det lykkedes i Sverige, hvor vi fandt en FR der passer os perfekt, så nu skal Hr. Larsen i gang med at skille bilen ad og gå den efter, så skal den en tur til maler, før vi begynder på vores forårs test, et sted, hvor der lidt varmer end i kongeriget.

KILA Racing Presse