Formel Renault bliver tungere

Formel Renault bilerne skal være tungere. Det bliver de i hvert fald i første omgang i England hvor man har besluttet at øge vægten med 5 kg.

En af de serier som har stor søgning i disse år er Formel Renault. Serien er også godt på vej herhjemme. Nu sker der en ændring i reglementet med start i England. Flere teams og kørere i England har gennem et godt stykke tid ytret ønske om at få øget vægten i bilerne, og det sker nu. Fremover bliver det sådan at minimum vægten for bilen bliver 490 kg. Minimumvægten inkl. kører skal fremover være 565 kg. I hvert fald i England. Ændringen træder i kraft fra og med den kommende sæson. Ændringen er lavet i samråd med Renault Sport Technology i Paris. Og da de har godkendt regelændringen er det ikke utænkeligt at alle de nationale og internationale serier også foretager ændringen i og med at Formel Renault rent faktisk kører efter et internationalt reglement.

Hvad betyder så vægtforøgelsen i praksis? Udover at bilerne måske bliver en anelse langsommere, så er formålet med vægtforøgelsen at give adgang til kørere som måske er lidt tungere. Gennemsnitsvægten for kørerne i Formel Renault ligger på ca. 70 kg. Nu bliver gennemsnittet hævet til 75 kg. Og dermed er der endnu flere kørere som kan få mulighed for at deltage i den yderst populære serie, som til 2003 får en storebror nemlig i form Formel Renault V6.

Dons