To V6'ere på vej til Danmark

Racing Denmark har bestilt to af de nye Formel Renault V6 racere
Til 2003 sæsonen vil den internationale motorsports scene se en ny klasse på banerne, Formel Renault V6, og Racing Denmark vil her være ene om at forsvarer de danske farver.

Det er fra Renault's motorsportsledelse blevet bestemt, at disse racere i første omgang kun skulle udbydes til de teams, der i år har deltaget i Formel Renault 2000 Euro Cuppen.
Denne begrænsning gør at kun et dansk team har fået tilbudet om at bestille disse racere, og det er Racing Denmark som i år deltog i Euro Cuppen med Philip Andersen og Tom Keller.


(Foto: Renault Sport / Racing Denmark)

Allerede ved præsentationen på Spa Francorchamps i august måned blev teamchef Henrik Nymark interesseret i klassen, og ved den første opvisningskørsel på Donington i oktober var Nymark overbevist om klassens kvaliteter og dermed klar til at lægge sin bestilling på to racere.

Denne bestilling er nu bekræftet, og teamet kan forvente racerne leveret først i februar måned 2003.
Derfor er man hos Racing Denmark i samarbejde med RNM Motorsport, allerede nu, ved at forberede sig til modtagelsen af racerne, samt opbygge den organisation som er nødvendig for at kunne servicerer de to racere.
Dette kræver at staben af medarbejdere øges til det dobbelte, ligesom der skal indrettes værkstedsfaciliteter samt indkøbes reserve- og sliddele til racerne.
Alt dette skal foregå sideløbende med at man stiller op i Formel Renault 2000 klassen her hjemme som hidtil.

Teamet forhandler stadig med kørere til begge klasser, teamchef Henrik Nymark udtaler i den forbindelse:
"Vi har den første kører klar til V6'erne, det er japaneren Hayanari Shimoda, og vi er langt fremme i forhandlingerne med de kørere som evt. kan komme på tale til racer nummer to.

Teamet var i den forgangne uge på Monza, hvor Renault Sport i Frankrig havde inviteret til den første officielle testsession med Formel Renault V6 raceren, og her fik nogle af de måske kommende kører i klassen mulighed for at prøve raceren af.
For Racing Denmark deltog Philip Andersen og Tom Keller.
Udover de to kørere fra Racing Denmark, så deltog følgende kørere i testen, Formel 3 køreren Laurent fra ADM teamet samt Formel 3000 køreren Thed Björk Fra Nordic Racing.


De fire kørere der fik chancen for en Formel Renault V6 test i sidste uger var fra venstre Laurant i den blå køredragt, Tom Keller og Thed i den røde kørerdragt, samt Philip Andersen yderst til højre.
(Foto: Racing Denmark)

Teamchef Henrik Nymark udtaler i den forbindelse:
"Vi var kun blevet lovet 5 omgange i bilen, idet man ville have nogle indtryk fra de kommende kørere. Eftersom Shimoda ikke kunne kommer over fik jeg flyttet tilbudet til Tom Keller, som straks tog afsted mod Monza. Philip og jeg drog afsted kl. 06:00 tidlig morgen den 12. dec. og ankom til en meget kølig Monza bane kl. 12:30, temperaturen var bare -2 grader og hele formiddagen havde Boris, som har testet bilen, arbejdet på et fornuftigt setup."

Bilen var klar til at komme på banen kl. 14:00.
Men da banen var lidt våd på den bagerste langside, så startede Laurent ud på wet´s, men desværre satte han raceren af på anden omgang, og ødelagde en pushrod.
Over en time senere kunne Thed så sætte sig i raceren, men nu var det ved at blive mørkt, og heldigvis for Philip og Tom, så tog han kun 3 omgange!

Så var det Philips tur, efter en kort forklaring omkring rattet og en påmindelse om at man ikke kan bremse med højrefod (man kan ikke få foden derover pga. ratstammen), satte Philip raceren i første gear og kørte ud af piftgaragen, som om han aldrig havde bestilt andet.
Ude på banen fik han prøvet gearskiftet som sidder på rattet, samt kræfterne i raceren og da han kom tilbage i pitten gik smilet fra øre til øre.


Philip Andersen på vej ud i sin første test i en Formel Renault V6 racer.
(Foto: Racing Denmark)

Philip Andersen udtalte efter testen:
"Hold da kæft hvor den trækker - den laver hjulspin i 4 gear og når op på 275 km/t. på langsiden, og når man ikke kan se ret meget, er det meget hurtigt. Den styrer som en drøm og er letkørt, det med bremsen skal man nok bruge en dag til at vænne sig til, og jeg kan ikke vente med at teste raceren rigtigt."

Efter Philip kom turen til Tom. Efter en hurtig tilpasning røj han ud på banen, og kunne ligesom Philip, uden besvær, sætte raceren i gear og komme afsted.


Tom Keller er her ved at gøre sig klar til sin Formel Renault V6 test.
Yderst til højre ses teamchef Henrik Nymark.
(Foto: Racing Denmark)

Også Tom kom smilende tilbage og fortalte præcis det samme som Philip, dog på et næste uforståeligt engelsk/luxembourgsk - så ivrig var han for at fortælle.

Hvad angår FR2000 racerne, satser vi på at stille med tre racere i den danske/skandinaviske serie, og her har vi i øjeblikket flere gode køreremner at vælge imellem. Vores to sidste FR2000 racere bliver solgt.


Hr. Nielsen