1. fri træning - Smag for Estoril

I dag lagde Estoril banen asfalt til den første fri træning forud for sidste afdeling i Euro Cuppen for Formel Renault 2000 racere, Racing Denmark er her repræsenteret med Philip Andersen og Tom Keller, som i dag fik deres debut på den tidligere Formel 1 bane.

Dagens frie træning bestod af fire gange 45 minutter, så der var rig lejlighed for kørerne til at stifte bekendskab med den 4,1 km. lange bane, og da dagen var omme kunne teamet konstaterer at der kun var 0.7 sek. i mellem de to køreres bedste tider.

Philip Andersen finder ikke banen specielt tiltalende, og udtaler i den forbindelse:
"Banen er 'lang' og har mange lange sving, men ikke rigtig nogle gode chicaner og det begrænser overhalingsmulighederne. Dagens træning gik ikke helt som forventet, og jeg måtte et par ture af banen. Jeg har nu gennemgået dagens udskrifter med vores race engineer, og kan se at der er gode muligheder for forbedringer i morgen."

Heller ikke Tom Keller var alt for begejstret for banen, og dagen igennem klagede han over at den var glat, samtidig med at han havde problemer med at bagvognen skred for ham.

"Vi har arbejdet intenst idag og har fået samlet en del data sammen så vi bruger aftenen til at se hvor vi kan forbedre os til imorgen, vi skal mindst finde .5 sek for at være med der hvor gassen brænder og holde vort hidtige fremskridt" - fortæller teamchef Henrik Nymark

Der var ialt 41 Formel renault kørere på banen i dag, og Tom og Philip placerede sig som henholdsvis nummer 18 og 27 i det store felt.

Racing Denmark / Team Den Blå Avis