Den danske motorsport samles igen til årets prisfest!

Dansk Motorsport Award 2014
Hvem skal have priserne som Årets Rally-, Speedway-, Banesport-, Motocross-, Karting-, Road Racing-, Bilsports-, og MC-sportskører, Årets Talent, Motorsport Event, Den Alternative Pris og Profil? Alle disse kategorier er samlet ved én festlig aften i Cirkusbygningen.

Den danske motorsport samles igen til årets prisfest!
...og der er også brug for din stemme, klik ind på: http://dmsa.vipinvito.com/ (afstemningen slutter 21. januar).

Heidi Frederikke Sigdal og Jimmy Bøjgaard er værter ved Dansk Motorsport Award, som afholdes i Cirkusbygningen ONSDAG DEN 22. JANUAR 2014 KL. 20:00.

Denne aften bliver spækket med fart og spænding, når motorsportens stjerner, nye som gamle kørere, klubber, managers og andre ildsjæle samles til dette årlige show. Intet andet show viser alsidigheden og de mange kæmpetalenter, som den danske motorsport har født.

Skal du også være med til denne kæmpe begivenhed, kan billetter købes hos FDM på event.fdm.dk/dmaward. Pris: kr. 250 for awardshowet og kr. 625 for middag og awardshow.

I 2014 er der indgået et samarbejde med AU2 NEWS som live streamer showet samme aften på www.au2news.dk.

Foruden de nævnte priser benytter DASU lejligheden til at kåre Årets Bilsportskører. Denne kategori er ikke til afstemning, men vinderen besluttes af en komite nedsat af DASUs bestyrelse.
Det samme gælder et antal talentpriser der uddeles som optakt til Award'en.
Endelig vil det indsamlede beløb til Allan Simonsens Mindefond blive overrakt til de efterladte.

DMSA 2013 – NOMINEREDE

Årets Banekører

Prisen gives til den banekører der i 2013 har leveret de bedste resultater nationalt eller internationalt. De nominerede er indstillet af DASU sportschef, FDM og formanden for DASU banesportsudvalg:

Tom Kristensen
Betegnelsen ”levende legende” er vel sjældent anvendt mere passende end om Tom Kristensen. Mr. Le Mans lagde i 2013 nye alen til sit c.v., og kan i tilgift kalde sig Verdensmester, efter han sammen med holdkammeraterne Allan McNish og Loic Duval sikrede det officielle FIA VM i langdistanceløb. I 2013 blev det også til Le Mans sejr nr. 9, og to andre meriterende sejr for Audi på Silverstone og i USA.

Jan Magnussen
Lørdag d. 19. oktober vil med garanti blive en dato Jan Magnussen vil huske længe. Det var dagen hvor han for anden gang vandt ALMS-mesterskabet for GT-biler i USA, samtidig med hans søn vandt en anden prestigefyldt titel. Ikke mange kan prale af noget tilsvarende.
I tilgift deltog en af Danmarks mest populære racerkørere også i den hjemlige DTC-serie så ofte kalenderen tillod det.

Kevin Magnussen
2013 blev det helt store gennembrud for Kevin Magnussen. Den blot 21-årige sjællænder vandt det prestigefyldte mesterskab World Series by Renault i overlegen stil, og slog undervejs stort set alle rekorder.
Samtidig leverede Kevin en fejlfri Young Driver test for McLaren på Silverstone, der var med til at sikre en fantastisk kontrakt i sportens højeste klasse. Roll on, 2014!

Nicki Thiim
I et år fyldt med fantastiske resultater for dansk bilsport slog Nicki Thiim for alvor igennem i international bilsport. Kronen på værket var den samlede sejr i den prestigefyldte Porsche Super Cup efter fire individuelle løbssejre, men forinden var Nicki også med på det vindende hold i 24-timers løbet på Nürburgring. Endelig fik han debut i WEC for Young Driver AMR, hvor han bidrog til klassesejren i afslutningsløbet i Bahrain.

Årets Rallykører

Prisen gives til den rallykører der i 2013 har leveret de bedste resultater nationalt eller internationalt. De nominerede er indstillet af DASU sportschef, Yokohama og formanden for DASU rallyudvalg:

Tim Svanholt
Som Danmarksmester i den hurtige 4WD-klasse er Tim Svanholt selvskreven kandidat. Allerede som ung viste han sit store talent, og han har mange flotte internationale resultater bag sig. I 2012 vendte Tim tilbage i en Mitsubishi. Men denne bil endte han sammen med Carina Møller som mestre efter en 2013-sæson, hvor parret ikke bare var konstante, men også meget hurtige.

Kenneth Madsen
Den unge midtsjællandske rallykører har på rekordtid slået sit navn fast som en af Danmarks hurtigste. Siden 2008 er det således blevet til hele fire DM. De to seneste sikret i samarbejde med Henrik Dernoff. Kendetegnende for Kenneth Madsen er ikke blot hans hurtighed i en rallybil, men også hans kompromisløshed. At køre taktisk og lette på speederen er ikke noget, Kenneth Madsen gør.

Steen Andersen
Steen Andersen er beviset på, at alder ikke er nogen hindring i rallysport på topplan. Det er snart 25 år siden, at han vandt sit første DM. Han har altid et stort smil på læben og yder sit bedste hver eneste gang. Steens N4-trimmede Mitsubishi burde ikke kunne følge de hurtigere Super 2000-biler. Alligevel er det to gange i år lykkes at tage generalsejre i DM-rally. Iben Louring Mortensen er en aldrig svigtende codriver.

Frank Nielsen
Det første DM Frank Nielsen scorede var bag rattet af en Peugeot, og den seneste titel – som blev erobret i division B for de tohjulstrukne biler i 2013 – blev sikret i en Citroën C2.
Bemærkelsesværdigt vandt Frank titlen i kamp mod konkurrenter i mere effektfulde biler. Mesterskabet 2013 sikret med Per Brodersen som codriver – et samarbejde, der fungerede fra første start.

Årets Kartingkører

Prisen gives til den kartkører der i 2013 har leveret de bedste resultater nationalt eller internationalt i seniorklasser. De nominerede er indstillet af DASU sportschef, Bremer Kart og formanden for DASU kartingudvalg:

Nicklas Nielsen
Kan man være verdens bedste kartkører uden at have medaljer til at bakke det op? Skal man tro internationale eksperter så kan man. Nicklas Nielsen vandt hverken EM eller VM selv om han lå til begge titiler før sidste afdeling. Men Nicklas måtte ”nøjes” med andenpladsen i løbsserien WSK og fornemme sejre og podieplaceringer i årets løb. Men ægte talent kan ikke skjules, og mange følger østjydens næste skridt.

Christian Sørensen
Danmark vinder sædvanligvis mindst en medalje om året i international karting, og i 2013 var det Christian Sørensen der holdt fanen højt. En bronzemedalje ved EM er det foreløbige højdepunkt i en karriere der også tidligere har budt på sølv ved World Cup og guld i det tyske juniormesterskab. Handelsskoleeleven fra Varde satser også i 2014 på topresultater i international sammenhæng.

Alexander Müller
19-årige Alexander Müller nomineres for hans præstationer i Dansk Super Kart 2013. Alexander har i år domineret KF klassen i konkurrence med kørere med langt mere international erfaring, og efterfølgende kvitteret med at vinde både Dansk Super Kart og DIF Danmarksmesterskabet. En fornem eksponent for de mange dygtige danske kartkørere.

Toke Christensen
Toke Christensen har i en årrække været at finde blandt de absolut bedste i den hjemlige elite af gearkart kører, og nomineres efter en fornem sæson i Dansk Super Kart. Her blev det til et DIF Danmarksmesterskab og andenplads i Dansk Super Kart. I tilgift blev Toke bedste dansker ved EM for klassen.

Årets Talent (DASU nominerede)

Prisen gives til et ungt talent, der i 2013 leverede resultater der viser potentiale til en international karriere. De nominerede fra DASU er indstillet af DASU eliteudvalg. Yderligere to kandidater er indstillet af Danmarks Motor Union.

Dennis Lind
Dennis Lind er et af de største af mange talenter dansk bilsport i øjeblikket. Den 19-årige lærling vandt i 2013 det højeste nationale mesterskab i Danmark, da han i Danish Thundercar Championship (DTC) besejrede alle de etablerede navne og blev den yngste mester gennem tiderne. Talentet understreges af han tidligere har vundet både det uofficielle EM og VM i talentklassen Formel Ford. Et talent der blot venter på den rette chance for en international karriere

Nicolas Beer
Unge talenter vælter frem i disse år, og blandt de ypperste af disse er 17-årige Nicolas Beer fra København. Efter den obligatoriske skoling i kartsporten bevægede Nicolas sig sidste år videre til den hjemlige Formel Ford, før det blev til international debut i den tyske juniorklasse ADAC Formel Master. Straks fra starten var Nicolas Beer med helt fremme, og sluttede sæsonen på en fornem fjerdeplads med to løbssejre inkluderet. Der arbejdes nu intensivt på det logiske næste skridt på vejen mod den internationale top.

Årets Event (DASU nominerede)

Yderligere to kandidater er indstillet af Danmarks Motor Union.

Metal Rally on Tour
Metal Rally er i virkeligheden ikke een event, men mange. Således har programmet i 2013 bestået af elleve arrangementer. Metal Rally er et resultat af et samarbejde mellem DASU og Dansk Metal. Et team bestående af to klubrallybiler og tre DASU-instruktører drager rundt på tekniske skoler over hele landet, hvor elever og lærere selv får lov at afprøve egne evner bag rattet på en improviseret klubrallybane. Omkring 650 unge har i 2013 prøvet Metal Rally, og siden starten i 2010 er tallet imponerende 2.200. Måske findes en kommende verdensmester i rally via Metal Rally?

Copenhagen Historic Grand Prix (CHGP)
Det populære Københavnske cityløb for historiske racere måtte i 2013 forlade det kendte område i Fælledparken, for i stedet at afvikle i området omkring Bellahøj. Når man betænker hvor stor en logistisk operation det i forvejen er at afvikle et sådant arrangement, kunne man på forhånd være nervøs for resultatet.
I den sammenhæng var resultatet intet mindre end fremragende. Nogle få skønhedsfejl var der selvfølgelig, men i det store hele var afviklingen af det store arrangement til UG (efter den historiske skala!).

Årets Profil

Yderligere to kandidater er indstillet af Danmarks Motor Union.

Dorte Riis Madsen
Havde Danmark fået en Formel 1 kører i 2014 uden Dorte Riis? Det er højst tvivlsomt. Som manager for Kevin Magnussen har hun egenhændigt formået at fremskaffe det som en racerkører på højeste niveau har allermest brug for: de livsvigtige sponsorer. Alle, der har prøvet, ved hvor svær den øvelse er. I tilgift har Dorte sammensat et eminent team af trænere omkring Kevin, der har bevirket at denne ”kun” skulle koncentrere sig om arbejdet bag rattet. Dette er takket være en arbejdsindsats der vil få sveden frem på panden hos alle andre, bare ved tanken!

Formel 1 redaktionen
Næsten som man ikke troede det kunne blive bedre lagde det energiske team bag Formel 1 transmissionerne på TV3+ yderligere på i 2013. Live TV fra alle F1 Grand Prix suppleres med dybdegående analyser og tekniske forklaringer på meget højt niveau, krydret med aktuelle gæster i studiet. Hertil kommer baggrundsinformation og historisk tilbageblik. Alt sammen noget der fastholder seerne i timevis, og et produkt der sagtens kan måle sig med det bedste i det store udland.

Den alternative pris

Yderligere to kandidater er indstillet af Danmarks Motor Union.

Drifting kom til Danmark
2013 blev året hvor Drifting-sporten blev en del af den officielle motorsport i Danmark. Drifting er i høj grad ”alternativ” motorsport for her gælder det ikke kun om at komme først i mål. Udover kørernes driftevner, gives der også point for deres evne til at følge banens ideallinje, bilens udsving og hastighed, samt deres evne til at levere et godt show. En spændende tilføjelse til den danske motorsportskalender

En motortuner i verdensklasse
Ikke mange udenfor kartingsporten er klar over det, men en af verdens bedste motortunere i kartingsporten er dansk. Ole Haugaard har siden han indstillede sin aktive karriere koncentreret sig om at opbygge sit tuningsfirma på Fyn, hvorfra One Engine leverer motorer til nogen af verdens største fabrikker og de bedste kartingkørere. Endnu et bevis på dansk motorsports høje stade.

Afgiv din stemme her: http://dmsa.vipinvito.com/ (afstemningen slutter 21. januar).

Dansk Motorsport Award
Copenhagen Event Company

DASU