Uheldigt løb på Imola

Efter nogle rigtig gode præstationer i både de frie træninger og i kvalifikations kørslerne for Philip Andersen og Tom Keller fra Racing Denmark/Team Den Blå Avis, så skulle resultaterne omsætte til gode placeringer i søndagens løb på Imola banen.

Tom Keller skulle starte på 3. pladsen og Philip Andersen fra 30 pladsen.

Da løbet startede var var der kraftig regn over Imola og der skete flere uheld, og desværre var også Tom Keller uheldig og få kørt næsen af i et af dem.
På grund af disse uheld valgte løbsledelsen at stoppe løbet og foretage en omstart, teamet får hurtigt skiftet næsen op Toms racer.
Philip Andersen havde kæmpet sig op på fra 30 til 21 pladsen da løbet blev stoppet.

Ved omstarten fik Tom lov til at indtage sin startplads, som på grund af en udgået kører nu er 2. pladsen.
Men da starten går er den gal igen, der kommer endnu et stort sammenstød, og løbet stoppes for anden gang.
Igen var Tom uheldig, han blev påkørt bagfra og fik hele bagspoileren foldet op omkring motorkassen.
Philip Andersen have kørt sig op på 18 pladsen da løbet blev stoppet.

Til den 3. start havde teamet forsøgt at rette Tom's bagspoiler op, men det nederste plan stod stadig næsten lodret, og Tom valget at stoppe efter få omgange, da raceren slet ikke var konkurrencedygtig i dette trim.
For Philip gik det meget bedre og han kørte sig op på 6. pladsen og lå i tæt kamp med køreren på 5. pladsen, da også hans held slap op. Motoren i Philip's racer stoppede, og det viste sig efterfølgende at være en elektrisk fejl der fik styreboksen til at blive for varm hvorfor den "lukkede" for motoren.

Teamchef Henrik Nymark er dog yderst tilfreds med både kørernes og teamets indsat på Imola, men må dog samtidig konstaterer at det er en hård serie at deltage i og at dygtighed ikke gør det alene der skal også lidt held til.
Målet for resten af sæsonen er at slutte i top 10, og med de takter kørerne viste før uheldene trak dem ud af løbet, så er det ikke et urealistisk mål.

Der er nu en måneds pause i serien før de to sidste afdelinger skal køres:
5. oktober på Donnington banen i England samt finalen på Estoril banen i Portugal den 19. oktober.


Hr. Nielsen