Ny motorbane i Danmark?

Planer om etablering af Danmarks største motorsportsanlæg – Danmarksringen på Lolland
En gruppe af motorsportsinteresserede, heriblandt Jan Magnussen, arbejder på at etablere Danmarks største motorsportsanlæg nær Rødbyhavn på Lolland.
Motorsportsanlægget tænkes anlagt på niveau med flere af de større europæiske motorsportsanlæg, med en samlet banelængde på minimum 4.000 meter samt servicefaciliteter. Anlægget vil derfor kunne afholde nationale og internationale motorsportsbegivenheder.

Det er planen, at der omkring samme lokalitet skal samles flere motorsportsaktiviteter. Herunder håber vi, at Rødby Gokartbane, der nedlægges ved anlægget af Femernforbindelsen, kan indgå som en del af projektet.

”Vi ser en unik mulighed for at anlægge det motorsportsanlæg i international klasse, som Danmark mangler. Lokaliteten er perfekt, også i forhold til det store tyske opland, som kommer når den faste forbindelse åbner, siger Michael Bengtsen”…

Udover at være et væsentligt element i forhold til udviklingen af motorsporten i Danmark, forventes motorsportsanlægget at kunne bidrage til at fremme erhvervsudviklingen i Lolland Kommune.

Udviklingen og etablering af et anlæg i den størrelse er et omfattende projekt og vil derfor strække sig over en årrække. Det forventes etableret i takt med, at Femern A/S rømmer arealerne i forbindelse med færdiggørelsen af forbindelsen til Tyskland. Anlægsarbejderne kan derfor tidligst ske efter 2020. Initiativtagerne er i tæt dialog med Lolland Kommune og Femern A/S om planerne.

Bag planerne om etablering af Danmarksringen står bl. a. Racerkører og Le Mans vinder Jan Magnussen samt Preben Damm Christiansen og Michael Bengtsen der i sin tid medvirkede ved etableringen Roskilde Racing Center.

Roskilde Racing Center