Single seatere går ind i DM-slutspurt

Formel Renault 2000-klassen har været på svensk gæstevisit i DM-serien på Ring Knutstorp i Sverige. DM-slutspurten skal dog afvikles på hjemmekendt asfalt for kørerne, hvilket sker ved henholdsvis Valvoline Sibylla DK Sommerløbet på Ring Djursland i den kommende week-end samt efterfølgende to løb på Jyllands-Ringen.

De tre forreste i DM-stillingen har tidligere prøvet at få en DM-guldmedalje hængt om halsen. Dette er - naturligt - sket for den regerende danske mester, Philip Andersen, samt henholdsvis Tommy Jespersen og Claus Madsen - tidligere danske mestre i søster-vingeklassen: Formel 2000.

- Der ligger tre-fire kørere i forfølgergruppen til fører-trioen, konstaterer projektchef Ole Vejlund. - De to løb på Ring Djursland bliver imidlertid afgørende for, hvem der kan banke på til DM-medaljerne. Samtidig kan det give sponsorerne en værdifuld indikation på hvilke kørere, som har det psykiske potentiale til at prøve kræfter med EM-serien.

Tom Pedersen fra Team Vision Racing (TVR) sidder med de bedste taktiske kort i raceren. Sønderjyden har samtidig vist en pæn formfremgang efter en frugtbar test-session på en fransk motorbane:
- Et regnvejrsløb på Ring Djursland vil være en god oplevelse. TVR har efterhånden fundet et godt set up til fugtigt underlag. Dog har jeg kørt godt på Ring Djursland tidligere i år, hvor jeg specielt bruger andenpladsen i DM-premieren som en succesoplevelse.

Jacob Ludvigsen fra Team Den Blå Avis er allerede i gang med en kraftig DM-slutspurt efter to flotte resultater på Ring Knutstorp. Formel Renault 2000-køreren fra Beder i Østjylland er nu rykket frem på en femteplads i DM-stillingen:
- Formel Renault 2000-raceren byder på mange udfordringer. Samtidig er der utallige muligheder for at kappe yderligere tiendedele sekunder af omgangstiden. Det gælder "blot" om at finde de rette justeringer i forhold til vejrliget og banetemperaturen.


Dennis Wounlund fra Team Den Blå Avis har været på to udenlandske test i EM-serien inden DM-slutspurten.
(Foto: Kirketerp)

Teamkammeraten, Dennis Wounlund fra København, har to gange i år haft mulighed for testning på EM-banerne. Dette har givet blod på tanden til at prøve kræfter med udenlandske mesterskabsserier:
- EM-testene på den spanske Jarama-bane samt Oschersleben i Tyskland kan helt klart være med til at give mig et spark fremad i DM-serien, hvor jeg har oplevet en lille down-periode midtvejs.

Hver løbssejr giver 20 matchpoint, som aftrappes ned til et enkelt point for en tiendeplads. Herudover kan kørerne score bonuspoint for henholdsvis startplacering i front - pole position - samt hurtigste omgangstid i DM-heatet.

DM-stillingen i Formel Renault 2000 inden Valvoline Sibylla DK Sommer-løbet på Ring Djursland:
Plac.KørerTeamPoint
1Philip AndersenTeam Den Blå Avis211
2Tommy JespersenTeam Castrol Århus Racing112
3Claus MadsenTeam Color Racing107
4Tom PedersenTeam Vision Racing88
5Jacob LudvigsenTeam Den Blå Avis76
6Dennis WounlundTeam Den Blå Avis64
7Mads Bo NielsenTeam Formula Sport49

Åge Kirketerp Jensen