Dansk EM-gennembrud

- i Formel Renault 2000?
EM i Formel Renault 2000 afvikles over 9 mesterskabs-afdelinger. I den kommende weekend - lørdag d. 29. juni - køres 4. EM-afdeling på den tidligere Formel 1-motorbane: Scandinavian Raceway i Sverige.

Sammen med MOTOPARK Oschersleben i Tyskland er arrangementet det tætteste, som EM-feltet kommer til Danmark i år.


Den danske mester, Philip Andersen, er topmotiveret til at hjemkøre et frontresultat i Formel Renault 2000 på Scandinavian Raceway i Sverige.
(Foto: Kirketerp)

Dansk motorsport krydser fingre for de tre unge kørere i single seaterne, som har tæt tilknytning til Danmark. Specielt ser man frem til, at den regerende danske mester i Formel Renault 2000, Philip Andersen fra Risskov, får sit endelige gennembrud i EM-serien.

- Det er ikke tilladt for kørerne at smugtræne på de ni EM-baner i sæsonen, forklarer Philip Andersen. - Men jeg håber at få rimelig stor gavn af, at jeg sidste år kørte to DM-afdelinger på Scandinavian Raceway. Motorbanen er en højfarts-bane, som er opbygget i tilknytning til en flyveplads, som samtidig er 1,5 km. langside (!) på rundbanen.

Sammen med luxembourgeren Tom Keller deltager Philip Andersen i EM-serien i samarbejde med Team Den Blå Avis. Midteuropæeren er vice-danmarksmester, og han fik selvtilliden styrket efter en flot sjetteplads i det forrige EM-løb på Jarama-banen i Spanien.

- I teamet var vi naturligvis henrykte over den flotte præstation fra Tom Keller, forklarer teamchef Henrik Nymark. - Under feed back-snakken i Jarama luftede jeg dog den næste milepæl for vort racing-team: EM-DELRESULTAT I TOP TRE. Man skal hele tiden sætte sig nye mål!

Scandinavian Raceway ligger ved Anderstorp i Midt-Sverige, og har en banelængde på lidt over 4 km.. Det ultimative banerekord blev sat af Niki Lauda i 1978 med en gennemsnitshastighed på 171 km/t.

- Under EM-løbet kommer vi pænt op mod banerekorden, fortsætter Philip Andersen. - På Jarama-banen kørte vi således med 155 km/t.. Raceren kommer i hvert fald til at ringe i omdrejnings-begrænseren ned ad langsiden, og herefter gælder det om at holde hovedet koldt og bremse så sent som muligt! Ellers koster det placeringer i EM-feltet, som er på 40 kørere fra hele Europa. Endvidere har vi konkurrence fra Brasilien, Argentina, USA og Canada i det åbne mesterskab. Der bliver garanteret fightet til sidste benzindråbe..

Pænt fremme i mesterskabet på en samlet 9. plads er talentfulde Robert Schlünnsen, som er udenlandsdansker med tysk/danske forældre. Han har hjemkørt en 7. og en 5. plads i EM-pointene blandt de tre foreløbigt kørte løb i mesterskabsserien.

EM-løbet i Formel Renault 2000 er en af hovedbegivenhederne i Super Racing Weekend'en på Anderstorp, bliver vist på EuroSport lørdag aften i tidsrummet: 19.15-20.15.

EM-stillingen 2002 i Formel Renault 2000:
Plac.KørerNationalitetPoint
1Eric SalignonFrankrig85
2Nicolas LapierreFrankrig64
3Robert KubicaPolen42
4Alexandre PrematFrankrig36
5José Maria LopezArgentina31
6Bruno SpenglerCanada28
7Jani NeelSchweiz26
8Christian KlienØstrig20
-Robert SchlünssenDanmark20
10Roberto StreitBrasilien14
11Tom KellerLuxembourg10
-Mike den TandtBelgien10
-Nicolas ArmindoFrankrig10
14Franck PereraFrankrig6

Åge Kirketerp Jensen