Phillip, igen-igen!

En herlig racerweekend på Jyllands-Ringen, med strålende solskin, rigtig banetemperatur, "ræs" for alle pengene, dueller med kamp til stregen, masser af overraskelser, især i 2. heat, som desværre ikke blev vist på TV2, synd og skam, at seerne blev snydt for denne racer oplevelse!

Philip Andersen (1) dba, knægten med et dræbende vinder instinkt, kom igen over stregen i den rigtige rækkefølge, 2 gange.
Han kan starte, han kan køre Formel Renault og han vil vinde, well done til Philip og Team Den Blå Avis.
Phillip blev dog åndet i nakken af henholdsvis Claus Madsen (8) Team Color Racing og Tommy Jespersen (36) Team Castrol Århus Racing, der flot satte sin første pole.
Begge de herre var særdeles oplagte og kvitterede med at køre hurtigste omgang i hver deres heat, Tommy i 1. heat og Claus i 2. heat, på henholdsvis 44.830 og 44.815, dette betyder en forskel på bare 0,04 km/t, på en gennemsnitshastighed på 118,487 km/t, jo de er ens de Formel Renault'er.
I 2. heat lykkedes det ikke for Tommy at udnytte sin pole, Philip smuttede i starten, med Claus lige i baglygten på alle 20 omgange. Det ville have været interessant, hvis det havde lykkedes Claus at komme forbi Philip.
Det var et rigtig herre race, med infight i spidsen, så kom toget med Tommy, Tom Pedersen (12) Team Vision Racing, og Mads Bo Nielsen (11) Team Formula Sport, Jacob Ludvigsen (3) dba og Dennis Wounlund (2) dba, og igen der blev kæmpet mellem Dennis Holbæk (15) Team HP Racing, Jens Renstrup (4) Team dba og Niels Dyhr (9) Team Color Racing.

Løbets super overraskelse var en kanon kørende Mads Bo Nielsen (11) Team Formula Sport, Mads Bo, Opel sælgeren fra Slagelse, der sidste år kørte go kart og modtog DASU's talentpris i 2001. Mads Bo må siges at have gjort en komet karrierer i Formel Renault, efter kun 6 løb ligger Mads Bo i top 3, et fremragende resultat, en trend der er vær at lægge mærke til.


Mads Bo
(Foto: Lars Søby)

Jimmy Jacobsson (16), vores svenske gæst der kører i en 2000 model var helt fremme i 1. heat på en flot 3. plads, efter kun at have kørt et løb tidligere på Jyllands-Ringen, der er krummer i drengen fra Sverige, der desværre måtte udgå i 2. heat, da Jimmy brændte koblingen i starten, synd for han køre stærkt.


Jimmy Jacobsen Sverige
(Foto: Lars Søby)

Lødag den 9. juni

1. Tidtagning 11.40 - 12.05

Første tidtagning, blev en utrolig spændende overraskelse, med masser af omplaceringer.
Dennis Wounlund / dba (2), lagde ud som bedste mand, med vores svenske gæstekører Jimmy Jacobsen (16) som 2'er. Det er i øvrigt usædvanligt at se en svensk formelbil i de røde/hvide farver.
Det var dog særdeles overraskende at Jaboc Ludvigsen/dba (3), Tommy Jespersen (6) og Jesper Wulff Laursen (7) / Team Castrol Århus Racing som 7' - 8' - 9', de fik ikke rigtig gang i Renault'erne.
Med 12 minutter tilbage gik Philip Andersen (1) i pit og satte nyt gummi på, et taktisk rigtigt træk, for det virkede, Philip tjente lige et ½ sek. og satte tiden. Jimmy Jacobsen (16) ville dog ikke give op og kom hjem som 2', en enestående præstation af en ung kører der kun har kørt et enkelt løb på Jyllands-Ringen. Dagens totale super overraskelse var Mads Bo Nielsen (11) / Team Formula Sport der i den grad fik gang i formel bilen og Mads Bo (11) snuppede en flot 4. plads foran Tom Pedersen 5' og Dennis Wounlund der kun kunne lave en 6.plads, efter en brav kamp med bilen.


Pit på Jyllands-Ringen
(Foto: Lars Søby)

2. Tidtagning 16.50 - 17.15

Blev en ren gyser, Jimmy Jacobsen(16) lægger hårdt ud, Philip Andersen(1) kommer igen, men Mads Bo(11) ligger 1' i over 12 minutter, Philip Andersen overtager, Jimmy Jacobsen(16) falder tilbage, team'et har åbenbart valgt at beholde set-up'et fra første session og ikke bemærket at det er blevet eftermiddag, men mere varme i asfalten, totalt ændret betingelser etc.
Tommy Jespersen(6) gir gas i 25. omgang og sætter tiden. Tommy udtaler:
"Vores setup til 1. tidtagning passede bare ikke til den helt ekstreme glatte bane, bilen skøjtede rundt og var meget løs at køre og vi var helt ude i skoven i første stint, vi forsøgte at løse problemet i pit'en, men uden held. Mine skruekarle Thomas & Jørgen var dog hurtige til at læse de nye baneforhold, det virkede, analysen holdt, det bliver nok dyrt, når vi kommer hjem, men teamet er særdeles tilfredse, med pole."
Med Philip (1) på andenpladsen og igen dagens super overraskelse Mads Bo Nielsen (12) på 3. pladsen 8/100 dele efter. Claus Madsen (8), en erfaren herre som Tommy (6), holdt skruen i vandet og kørte lige så stabilt som Mads Bo, bare i omvendt rækkefølge.
Dennis Wounlund (2) der under sit sidste møde med Jyllands-Ringen satte sin første pole, var totalt fusteret, kæmpede bravt med bilen, men intet lykkedes, Dennis siger:
"Først en 6. plads og så en 11. plads, der bare ikke kan bruges til noget som helst, det værste var, at jeg ikke rigtigt kunne fortælle hvad der var galt med bilen. Det viste sig at min højre støddæmper var stået af og det er altså ikke nemt at køre stærkt på Jyllands-Ringen på 3 hjul!"
cest la´ vie!


Formel Renault sekretariatet på arbejde
(Foto: Lars Søby)

KILA Racing Presse