Aarhus Racing Show i Ridehuset

25.-27. februar udstiller dansk motorsport i hjertet af Aarhus
Selv om der endnu er tre måneder til, at den anden udgave af Classic Race Aarhus løber af stabelen, vil en central del af Aarhus allerede i denne måned blive fyldt med racerbiler og ditto motorcykler.
I dagene fra den 25. til den 27. februar vil Ridehuset nemlig danne rammen om den første motorsportsudstilling i byen i en lang årrække.

Bag initiativet står Classic Race Aarhus, og selv om den historiske motorsport naturligvis vil spille en central rolle i udstillingen, vil også den moderne del af sporten være repræsenteret, og her er det ikke kun banesporten, der bliver vist frem. Rallybiler og motocrosscykler er blot nogle af de mange andre køretøjer, som man kan tage i skue.


Aarhus Motor Klub har flere historiske motorcykler med på udstillingen som denne Triumph Trident, der køres af Jens Krohn fra Tilst.
(Foto: craa.dk)

Professionelle udstillere
Udover utallige racerbiler og motorcykler vil det også blive muligt at se på forskelligt udstyr, hvis man skulle gå med drømmen om selv at komme ud at køre racerbil, da en lang række udstyrsforhandlere ligeledes udstiller på Aarhus Racing Show.

”Der er flere spændende udstillere, som med deres deltagelse gerne vil ud og i kontakt med det brede publikum,” siger Ole Markussen, der er ansvarlig for udstillingen.

”Hos Aarhus Tech er en gruppe studerende i gang med deres uddannelse til autoteknologer, og de vil i år stå bag et par biler i Formel Ford-klassen, og det projekt præsenterer de. Andre professionelle udstillere er House of Composites, der bl.a. fremstiller kulfiberdele til motorsportsbrug, mens den unge racerkører Johan Jokinen fra Århus har lejet en stand. Han vil gerne vise sig selv frem og slå på tromme for sine planer om at deltage i det internationale Formel 2-mesterskab i år.”


Johan Jokinen er til stede på udstillingen, hvor han vil præsentere sin Formel 2-planer for i år.
(Foto: Formula2.com)

Mange motorklubber
Klublivet vil også være rigtigt repræsenteret på Aarhus Racing Show. Hele tre klubber med østjyske rødder stiller således op. Det er Aarhus Automobil Sport, Djurslands Motor Klub Autosport og Aarhus Motor Klub.
”På vores stand vil vi vise en lang række af de forskellige motorcykler, man kan dyrke motorsport på i vores klub,” siger Bent Andersen, der er formand for Aarhus Motor Klub.
”Vi vil have nogle af de klassiske motorcykler på standen side om side med moderne Road Racing-maskiner og motorcykler til klasse som trial, motocross og pocket bike.”

Historisk Motor Sport Danmark er en anden klub, der vil præsentere den historiske del af motorsporten, mens mærkeklubber som MG Car Club og Alfa Romeo Klub Danmark også vil være til stede.

Formel 1-racer og interviews
De historiske racerbiler, som i midten af maj vil være omdrejningspunktet for Classic Race Aarhus, vil naturligvis også være at finde i Ridehuset under Aarhus Racing Show. Således vil man bl.a. kunne opleve en danskejet Lola, der i år skal deltage i en serie for historiske Formel 1-racere fra 80erne, mens der både lørdag og søndag vil være interviews fra scenen. Det er kørere og andre aktive fra motorsporten, der vil fortælle om den kommende sæson.


Denne Lola skal i år deltage i klassen for historiske Formel 1-racer fra 80erne. Men inden da bliver den udstillet i Ridehuset.
(Foto: craa.dk)

Aarhus Racing Show slår portene op fredag den 25. februar klokken 13.00 og har åbent til klokken 19.00. Lørdag den 26. og søndag den 27. februar er der begge dage åbent i tidsrummet fra klokken 10.00 til 16.00.

Fonden for Classic Race Aarhus