Racing Denmark på Jarama - 1. tidtagning

Det er racende varmt
Team Den Blå Avis der denne weekend er ved at gøre sig klar til 3. afdeling af Eurocuppen for Formel Renault racere på Jarama sveder bravt - ikke nok med at vi arbejder intenst på bilerne for at optimere og forbedre, det alene giver varme, men at også solen har besluttet at skinne uafbrudt, er vi ikke vant til.

Banetempraturen var i eftermiddagens test 36 grader og under den 3 timer lange test var det ikke kun benzin i rå mængder, men også 15 liter vand til kørere blev sat til.

Vi har forsøgt at optimere os siden Silverstone og det ser ud til at være sket, vor kører Tom Keller kunne ihvertfald sætte 11. hurtigste tid lige bag Erik Salignion som fører mesterskabet.
"Jeg er meget tilfreds, og det ser ud som om at vor nye taktik og med yderligere dækbudget det giver pote, jeg havde endda et par tiendedele endnu, men mange afkørsler gjorde det svært." - fortæller Tom Keller Luxembourg.

Det er en af de værste dage jeg har haft i år fortæller Philip Andersen, mit gearkabel gjorde det umuligt at køre bilen, når det ikke virker kan man ikke skifte gear optimalt og eftersom Renault havde arrangeret en lang test istedet for mindre sessioner var min test ødelagt, men jeg vender stærkt tilbage imorgen, jeg har arbejdet intest med banen og den er rigtig fed, jeg kan gøre det godt her hvis bilen ellers vil.

Jeg er glad idag, det er endelig lykkedes at komme nærmere løsningen på vore kvalifikations problemer og vi kan nu være med i den bedste halvdel, det motivere både kørere og team endnu mere, det bliver spændende i morgen hvor vi kører 1 kvalifikation hen på eftermiddagen.

Og Dennis Wounlund var et stort smil! Han kører ellers det danske mesterskab for Team Den Blå Avis, men havde taget med til Jarama for om muligt at deltage i den frie test - det blev muligt - det var så fedt, fortæller han, jeg har meget at lære endnu men med denne test kan jeg selv se hvor meget man kan med bilen.

Fremgang for Team Den Blå Avis i Spanien
Efter en god test i formiddags var håbet stort da teamets 2 racerkører gjorde sig klar til første tidtagning på Jarama, Spanien.
"Varmen var taget en del til siden i formiddags og var nu oppe på over 30 grader, derfor ventede vi i pitten de første 20 minutter af den 30 min lange tidtagning" - fortæller teamchef Henrik Nymark - "De fleste gjorde det samme og de første 10 minutter var der helt stille på den ellers meget larmende bane hvor også Lamboghini Cup og GT kører - DE LARMER...... derfter blev der trængsel på banen og da vi kørte ud var de fleste på banen."

Vi havde besluttet kun at køre maks. 5 flyvende omgange for at spare dækkende til tidtagning 2 i morgen formiddag, hvilket vi håber er en fornuftig beslutning.

"Vi har kæmpet hårdt for at finde detaljer i bilen og i denne forsamling af topkører, er det svært at komme længere frem, men det er igen lykkedes at finde tidendele på banen og efter vi på Silverstone var 1.6 sek. efter de førende er vi nu kun 1 sek bagefter" - fortæller Tom Keller, Luxembourg - "Jeg har stadig et lille kort i ærmet til imorgen tidlig og så må vi se og selv om jeg sluttede tidtagningen som nr. 19 er jeg alligevel tilfreds vi flytter os hver gang" - fortsatte Tom.

"Nu kan jeg endelig mærke fremgang, vi fik en bedre balance i bilen og jeg fandt nogle vigtige tidendele i svinget ud på langsiden og så må vi se imorgen tidlig" - fortæller Philip Andersen, der sluttede som nr. 24.

Nu komme de andre teams hen for at se på vort lille danske team, at vi hver gang flytter os fremad ser ud til at bekymre dem lidt og eftersom vi er nogle af de eneste med "nye" kører i Eurocup sammenhæng bliver vi lagt mærke til. Trærene gror ikke ind i himmelen og vi fortsætter med fuld fart frem.

Tidtagning 2 imorgen kl. 9:45 og race kl. 14:15 som sendes på Eurosport.

Racing Denmark / Team Den Blå Avis