Flot formel-race på Ring Djursland

Der var perfekt racing-vejr på Ring Djursland til Forårsløbet - 3. DM-runde indenfor banesporten i 2002-sæsonen. Ved hver enkelt DM-runde køres der normalt to DM-heat, hvorfor Formel Renault 2000-klassen afviklede femte og sjette DM-løb ved arrangementet på den kuperede motorbane ved Tirstrup Lufthavn.

- Jeg kører i denne weekend med min EM-racer, konstaterede den regerende danske mester Philip Andersen inden tidtagningen på Ring Djursland. - Ved de to forrige DM-runder har jeg anvendt teamets reserve-racer, men den understyrer lidt for meget efter min smag. Samtidig kan jeg få den allersidste afpudsning af køreformen, idet jeg i den kommende weekend skal deltage på Jarama-banen i Spanien til 3. afdeling af EM sammen med Tom Keller.

Konkurrenterne er samtidig i fuld gang med at lukke førings-gabet til Philip Andersen, som normalt plejer at være suveræn under tidtagningen. Den danske mester fra Team Den Blå Avis (TDBA) måtte stramme sig gevaldigt an, idet han blev pustet kraftigt i nakken af Tommy Jespersen - Team Castrol Århus Racing (TCAR) - samt Claus Madsen fra Team Color Racing. Først på de allersidste kvalifikations-omgange lykkedes det for TDBA-køreren at styre sig front for begge DM-heats.

- Det er godt at have Philip Andersen som fyrtårn i den nye formel-klasse, forklarer Tommy Jespersen. - Herved bliver vi andre kørere holdt kraftigt til konkurrence-ilden, og falder ikke bare tilbage på at deltage på rutinen. Dette er meget nødvendigt for at fremme skarpheden samt højne kvaliteten i DM-heatene. Disse løb skal helst være springbrædt for de danske racing-talenter til at prøve kræfter med EM-serien.


Tommy Jespersen fra Team Castrol Århus Racing er rykket frem som nr. 2 i DM

Tommy Jespersen er en dreven og rutineret kører inden for single seater-kategorien med mange års racing-erfaring, idet han bl.a. blev dansk mester i søster-klassen: Formel 2000 i 2000-sæsonen.

- Tallet 2000 kan forståeligt nok bringe lidt forvirring, konstaterer projektchefen Ole Vejlund for Formel Renault 2000-klassen. - Det betegner nemlig både motorstørrelse samt et årstal. Franskmændene har imidlertid ønsket en speciel markering af, at bilen er den første standard-racer i det nye årtusinde.

Formel Renault 2000 er den hurtigste klasse på de danske motorbaner, idet single seateren f.eks. kører 6 sekunder hurtigere end DTC-klassen rundt på den 2 km. lange baneomgang på Ring Djursland.

Efter 2 flotte sejre ligger Philip Andersen suverænt i spidsen for DM, og har derfor selvtilliden i top inden EM-afdelingen i Spanien. Tommy Jespersen gav dog også fuld gas i begge DM-heats, og TCAR-køreren har nu overtaget DM-sølvpladsen fra ærkerivalen Claus Madsen. Dette skete efter en anden- og tredjeplads i de to DM-heat.

Dagens positive element var Jakob T. Ludvigsen fra Team Den Blå Avis, som efter tæt fight med Tommy Jespersen hjemkørte en toer i det andet DM-heat. Han er derfor kraftigt på vej til at blande sig i TOP FEM for DM-stillingen.

DM-stillingen i Formel Renault 2000 efter 6 DM-afdelinger:
1. Philip Andersen, Risskov, Team Den Blå Avis, 128 mp.
2. Tommy Jespersen, Hinnerup, Team Castrol Århus Racing, 73 mp.
3. Claus Madsen, Skødstrup, Team Color Racing, 63 mp.
4. Tom Pedersen, Christiansfeld, Team Vision Racing, 58 mp.
5. Dennis Wounlund, København, Team Den Blå Avis, 50 mp.

Åge Kirketerp Jensen