Imponerende race!

Formel Renault'erne stod for et imponerende race
Philip Andersen overkom en dårlig startplacering til at tage en flot sejr i et ligeså flot race, hvor der blevet gået til den uden at det dog gav sammenstød.

Det var ellers Dennis Wounlund der holdt i pole position, men Claus Madsen fik den bedste start. Tommy Jespersen bliver meget kort tid efter starten overhalet af Philip Andersen der i en hæsblæsende duel med Claus Madsen kommer forbi for enden af langsiden.

"Jeg fik en god start og tog Tommy Jespersen under nedbremsning. På publikumslangsiden tog jeg så Wounlund og lå derefter bag Claus Madsen henover de næste syv omgange. På vej ud på langsiden kommer vi ud side om side og jeg kan udbremse ham for enden af langsiden. Det var virkelig en fed duel," siger den forsvarende danske mester.

Men Claus Madsen holdt på og gav ikke Philip Andersen mulighed for at slippe væk. "Derefter pressede Claus mig virkelig hårdt og det var nok det mest spændende race der har været længe på Jyllands-Ringen," siger han.


Claus Madsen, der kører for Color Racing pressede den forsvarende mester til det yderste.
(Foto: Motorsporten.dk)

Også Tommy Jespersen var meget imponeret over racet. "Jeg startede 3'er og slutter også på 3. pladsen. Efter en omgang er jeg oppe ved Wounlund og kommer forbi, men har derefter lidt problemer med at lukke hullet op til Claus og Philip der virkelig kører imponerende race! De duellerer så meget at jeg dog kan vinde noget ind og samtidig kommer Wounlund også tættere på, og vi ligger utrolig tæt i den forreste gruppe. Selv ude på flagposterne hoppede de med i spænding," siger en meget tilfreds Tommy Jespersen efter det fornemme race.

Det er den anden afdeling som Philip Andersen er gæstekører ved, men om han kører flere løb vides endnu ikke. "Jeg kører løbene i Danmark ene og alene for at hjælpe kørerne i teamet og for at få testet til at jeg skal køre i Euro Cup. Hovedsagen er at jeg får testet bilen," siger Philip Andersen. Bilen som han kører er ikke den samme som han kører i Euro Cup'en. "Denne racer understyrer noget og der er mere at hente i bilen, og den er anderledes at køre end den jeg kører i Euro Cup'en," forklarer han.

Manden på andenpladsen, Claus Madsen var da også tilfreds med sin placering. "Det var lidt af et race. Det var skrappe betingelser da vi kørte på en meget glat bane, så det var svært for alle. Det tog nogle omgange at vænne sig til at køre på omgangstider der var to sekunder langsommere," siger Madsen.

"Jeg får en god start og kan se at Wounlund vil bremse meget sent. Det er meget fint så jeg går indenom. Philip får også en rigtig god start og på de første omgang koncentrerer jeg mig ikke om at se i spejlene men om at køre mit eget race og holde farten. Da Philip så kommer forbi kan jeg godt følge med ham og det er tilfredsstillende," siger Madsen. "Teamet er meget godt tilfredse. Vi har fået lukket hullet til de bedste, men Philip var blot lige lidt bedre end jeg," erkender Claus Madsen der er meget fortrøstningsfuld for morgendagens løb.

I morgen starter Tommy Jespersen ved siden af Philip Andersen, og han har allerede sat sig som plan at slå til. "Men Philip har det psykologiske overskud og nogle gode starter. Lad os nu se - han er ikke så langt foran som tidligere, så der kan ske meget," siger Jespersen der iøvrigt også bemærkede at banen var meget glat da løbet skulle køres.


Tommy Jepsersen og co. leverede et imponerende race på Jyllands-Ringen
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamchef Henrik Nymark var da også meget godt tilfreds med sit teams indsats. "Dennis var på pole og det var meget spændende at se hvordan han psykologisk ville holde til det. Han holdt koncentrationen og arbejdede sig godt op da han tabte et par placeringer. Philip var meget koncentreret og satte ind på det rigtige tidspunkt og satte også et godt tempo for at hjælpe Dennis. Jacob har dog haft en skæv dag - han og Jyllands-Ringen kan ikke rigtig sammen i dag. Så set henover hele løbet er jeg godt tilfreds," siger Nymark, der også roser klassen for et meget seværdigt løb. "Det er flot at de fem første holder sig samlet over 20 omgange og det gør det - set udefra - meget seværdigt at følge," siger Nymark inden han og resten af teamet havde flere timers arbejde foran sig til at optimere bilerne til morgendagens løb.

Resultatet af heat 1

1. Philip Andersen - 15m15,642s
2. Claus Madsen + 0,683
3. Tommy Jespersen + 1,153
4. Dennis Wounlund + 1,878
5. Tom Pedersen + 2,237
6. Mads Bo Nielsen + 11,843
7. Jacob Ludvigsen + 13,876
8. Jesper Wulff Laursen + 14,377
9. Jimmy Jacobsen + 26,848
10. Dennis Holbæk Pedersen + 36,216
11. Jens Renstrup + 38,836
12. Peter Ager + 40,665

Benji