Gentlemen...Start your engines!

Formel Renault 2000 deltager i Jyllands-Ringens åbningsløb i weekenden
Formel Renault er "fight fore fight" når de 8 teams med i alt 14 - 16 deltagende biler, liner op på startlinien til Jyllands-Ringens store og flotte åbningsløb i weekenden. Der er taget hul på en ny spændende formel sæson med flotte biler i mange farver, highspeed race og action, der er tale om rigtige racerbiler i klassisk forstand og det går stærkt.

En god standartvogn kommer rundt på JR på ca. 48 sekunder, en Formel Renault skal kun bruge 43 sekunder, den er 5 sekunder hurtigere og det er lysår i motorsport!

Formel Renault 2000, startede i DK for kun et år siden, alligevel har klassen formået at stille med 14-16 biler og er besat med kører fra tre nationer, nemlig Danmark, Sverige og USA.

Klassen er desuden særdeles interessant, da de to sidste ankommende piloter i F1, kommer fra Euro-Cup'en, den europæiske løbsserie.

Formel Renault startede sæsonen, da klassen deltog i løbet på Ring Djursland den 27-28. april, hvor de 8 teams, havde mulighed for banke rusten af og komme i form, hvilket pga. det elendige vejr, med stærk kulde, regn og blæst, gjorde det til en stor opgave for både kørerne og mekanikerne af finde set-uppet og formen. Phillip Andersen, Den blå Avis var dog totalt urørlig i både tid og heat, med en imponerende indsats og flot 2. plads, af det nye Team Vision, med den 19 årige Tom Pedersen, der formåede at holde en stærkt kørende Jacob Ludvigsen på afstand, utvivlsomt en erfaring Tom har bragt med sig, fra sin tid i gokart.

Feltets mest uheldige kører var 2 x Dennis, nemlig den tidligere europamester i boksning, Dennis Holbæk Pedersen, der boksede rundt med bremseproblemer og blev ramt af teknisk knockout i 2. heat, da bilen gik i stå på startlinien og nægtede at starte. Den tidligere gokart kører Dennis Wounlund blev impliceret i en afkørsel, hvor Jacob T Ludvigsen beviste, at en FR, helt usædvanligt, kan stå på låget. I andet heat starter Dennis Wounlund som 3'er, men et spind af Jesper Wulff Larsen, gør at Dennis Wounlund må lukke to biler igennem bagdøren, en håndsrækning Tom Pedersen udnyttede til sin før omtalte, flotte 2. plads. Dennis Wounlund blev samlet 4'er.

Team Racing Denmark (Den Blå Avis) deltager udover de danske løb, også i Euro-Cup'en med to kører, nemlig Phillip Andersen og Tom Keller, der i sidste weekend deltog i løbet på Silverstone, med et særdeles flot resultat, Tom Keller som nr. 14 og trods uheld, som blev det nr. 23 til Phillip Andersen, i et felt på i alt 42 startende biler, ganske imponerende!

Formel Renault 2000 er en international formelklasse, der bliver bygget i nord Italien på Tatuus fabrikken. Bilen er bygget op som en top moderne formelbil, med en kulfiber monocoque, det svarer til, at du sætter dig ned i et badekar, der omkranser og beskytter føreren, samt stiver bilen af, hvilket stiller store krav til teknikkerne, når bilen skal sættes op til race.

Bilen er bestykket med en 6 trins sequentiel gearbox, samt en 2 liters plomberet Renault Sport F4R motor, 16 ventiler, dobbelt knast og indsprøjtning, med tør-sump smøring. Med en effekt på 180 HK og med en samlet netto vægt på 485 kg (2,6 kg/HK) bliver det til 0-100 på lidt under 4 sekunder og topper ved 280 km/t. Til hvert løb trækkes der lod om motorstyres -systemets - black box, for at gøre bilerne så homogene som muligt.

Lars Søby