Portræt: Jesper Wulff Laursen

Kører for Team Castrol Århus Racing i Formel Renault 2000
Jesper er 18 år og bor i Århus. Holder uddannelses pause, for at arbejde målrettet med sin karriere inden for motorsport, i det omfang tiden tillader det arbejder Jesper for et vikarbureau. I fritiden dyrker Jesper styrketræning, badminton og løbetræner.

Det er Jespers mål at gøre karriere som professionel motorkører, for den kommende sæson 2002 at blive placeret blandt de 3 bedste Formel Renault 2000 kører i Danmark, og inden for de kommende 2-3 år at blive placeret blandt de 3 bedste Formel Renault 2000 kører i Europa, for herefter at fortsætte en motorsports karriere i Formel biler med et mål om at komme i Formel 1.


(Foto: Motorsporten.dk)

Jesper har kørt gokart fra han var 10 år, først to år i Formel Junior klassen, og herefter tre år i POP1 klassen som er for ungdomskører (min.13 år). Jesper har opnået mange topresultater i de nationale klasser, samlet nr. 4 i Jysk / Fynsk Mesterskab i 1998, og vundet mesterskabet overbevisende i 1999.

Via de gode resultater i 1999 sæsonen kvalificerede Jesper sig til den internationale gokart klasse ICA (Intercontinental-A), og har kørt 2 år på internationalt plan, med deltagelse i bl.a. Dansk Mesterskab, Italiensk Mesterskab, Nordisk Mesterskab og Europa Mesterskab.

Efter få internationale løb i ICA klassen (Intercontinental-A), blev Jesper udtaget til KART 2000 projektet, et projekt som Dansk Automobil Sports Union (DASU) og TEAM DANMARK har lavet i samarbejde, for at støtte og udvikle unge karting talenter.

Jesper kørte det første International løb "Winter Pokal" i Kerpen, Tyskland, Dec. 1999 og kørte sig til en flot 3. Plads. I Feb. 2000 kørte Jesper sit andet International løb "5th Winter Cup" i South Garda Karting, Italien hvor der var 178 deltagere i ICA klassen, her kørte Jesper sig til en 5. Plads i finalen. Umiddelbart efter blev Jesper udtaget til KART 2000 Nettotrup, med Team Danmark støtte.

I sæsonen 2001 har Jesper deltaget i 12 International løb rundt i Europa, og opnået en 6. Plads i Italien Open Champion-ship. Til Europa Mesterskab, Regionsfinalen i Genk, Belgien måtte Jesper udgå fra 2. plads, da den førende under en udskridning kom på tværs foran Jesper. Under CIK løb på hjemlige breddegrader, var Jesper udgået af begge de indledende heat på grund af tekniske problemer; men i finale holdt materiellet og Jesper kørte sig 26 pladser op gennem feltet til en fornem 5. Plads.

I Aug. 2001 debuterede Jesper i Formel Renault 2000 på Jyllands-Ringen. Jesper var 17 år uden erfaring i bil med gear og kobling, alligevel lykkedes det Jesper på 2 x 15 minutter i bilen, at kører på omgangstider der kun var et par tiendedele fra flere af de etablerede Formel Renault kørere. Der er ikke tvivl om at Jesper vil forsøge at sætte de etablere kører under pres fra sæson start, det bliver interessant at følge Jespers udvikling i løbet af sæsonen.