Tommy Jespersen på podiet

i Formel Renault klassen
For første gang i en lang årrække foregik banesportens åbningsløb ikke på Jyllands-Ringen, men på den kuperede Ring Djursland.
I weekendens bidende kulde, godt suppleret med regn, blev tilskuerne vidne til masser af dramatik og godt racerløb.

Efter et sabbatår, var Formel 2000 Danmarksmesteren Tommy Jespersen fra Hinnerup nu tilbage. Nu gælder det gælder det en hel sæson i banesportens hurtigste klasse - Formel Renault.

Formel Renault sæsonens første tidskørsel blev kørt i øs regnvejr. Og uden forudgående regntest i raceren, måtte Tommy erkende at set-up kendskabet på raceren ikke var bedre end til 6. startposition.

Derimod var solen fremme da racerne blev linet op på tør asfalt til årets første DM afdeling. Da startlyset skifter fra rødt til grønt kommer Tommy af sted som 5'er - men kun en halv omgang senere går det galt i det tætte race. I nærkamp ruller en af konkurrenterne, Jacob Ludvigsens racer rundt på "taget" og løbet stoppes straks med rødt flag. Ingen personskade og efter oprydning er der omstart hvor Tommy kommer af sted som 4'er der straks forbedres til en 3'er. I de efterfølgende omgange indhenter Tommy også Claus Madsen der er toer. Over de næste 10 omgange forsvarer Claus Madsen sig med " bred kørsel" og trods adskillige angreb, kører Tommy i mål som 3'er lige efter Claus Madsen.


Tommy Jespersen
(Foto: Motorsporten.dk)

Tidskørslen til årets anden DM afdeling køres denne gang på tør asfalt. Gennem det meste af tidskørslen på 25 minutter er det Tommy Jespersen der har hurtigste tid, men den forsvarende Danmarksmester Philip Andersen sætter trumf på ved i de sidste par minutter at forbedre pole-position tiden med 5/100 sekund! Både Tommy og Philips tider var bedre end banerekorden.

Den ventede duel i anden DM afdeling gik desværre tabt i regn. Fra anden startposition var det godtnok Tommy der kom bedst afsted da startlyset skiftede til grønt, men efter en halv omgang snurrede Tommy rundt på den våde asfalt. "Jeg løb tør for talent, da jeg var for hurtig på gassen ud af et sving - og det straffer sådan en Formel Renault racer" sagde Tommy Jespersen med et træk på skulderen. Der var nemlig rimelig tilfredshed med kørslen op gennem feltet til 5. pladsen som slutresultat. Undervejs blev der også kørt heatets hurtigste omgang, der udløser et ekstra DM point.

Den 11-12. maj køres de næste to DM afdelinger, denne gang på Jyllands-Ringen.

Tommy Jespersen