Internationalt team i Formel Renault

Med den nye single seater-klasse i dansk motorsport - Formel Renault 2000 - er der skabt et internationalt udviklingsmiljø for banesportstalenter. Specielt har de svenske kørere set muligheden for at give danskerne skrap konkurrence i det åbne danske mesterskab.

En spændende og farverig rookie - debutkører - til 2002-sæsonen bliver 20-årige Niclas Ihreskog. Svenskeren har netop tegnet kontrakt med et nyt dansk racingteam: Team Grand Prix Tours Racing.

Teknisk chef er Dan Suenson, som har en bred erfaring inden for dansk banesport. Dette er sket i baggrund som kører i formel-klasserne samt Team Witch Craft (TWC), der har stået bag mange danske mesterskaber siden 1993.

- Jeg har gennem mange år haft et konstruktivt samarbejde med rejsebureauet: Grand Prix Tours, forklarer Dan Suenson. - Firmaet er meget internationalt orienteret med et stort potentiale inden for Formel 1-oplevelsesrejser samt spektakulære busture til alle motorbaners moder/motorløb: Le Mans. Det var derfor nærliggende at gå sammen i et fælles racingteam. Jeg fortsætter dog samtidig med TWC, hvor den store satsning i 2002 bliver EM for klassiske racervogne.

Niclas Ihreskog har ikke tidligere kørt motorsport i formel-biler, men har alligevel snuset kraftigt til banesporten. Sidste år blev resultatet en bronzemedalje i det svenske mesterskab for Radical-racere.

- Radical-raceren er udviklet i USA, forklarer Niclas Ihreskog. - Raceren er bygget op over et letvægts-chassis og har en 1300 ccm. motorcykel-motor med over 200 hestekræfter at gøre godt med. En egenvægt på 480 kilo giver en meget god fornemmelse for baneløb. Sidste år deltog jeg i to løb på Jyllands-Ringen, hvor jeg blev henholdsvis nr. 3 og 2. Jeg glæder mig derfor til at køre på denne motorbane i Formel Renault 2000.


Dan Suenson ser frem til en spændende 2002-sæson sammen med rookien, Niclas Iheskog, i DM-serien for Formel Renault 2000.
(Foto: Kirketerp)

Ambitionerne for Niclas Ihreskog går efter en spændende kører-karriere inden for banesporten, og her er formel-klasserne (single seaterne) den ultimative vej.

- Formel Renault 2000 har et unikt koncept med at fastholde det samme design i en 5 års-periode, fortsætter Niclas Ihreskog. - Herved kan teamene koncentrere sig om at køre motorløb frem for at skulle opdatere racerne efter hver sæson. Samtidig køres der EM i Formel Renault 2000, hvilket giver mulighed for at afprøve racing-talentet på internationalt plan. Jeg ser derfor frem til, at denne formel-klasse bliver officielt indført i Sverige. Forhåbentlig sker det allerede i 2003.

Niclas Ihreskog er i fuld gang med at teste op til 2002-sæsonen i det åbne danske mesterskab. Dan Suenson er meget godt tilfreds med resultaterne:
- Den svenske gut har allerede vist store fremskridt under testene. Ikke unaturligt mangler han på nuværende tidspunkt de afgørende tiendedele sekunder til konkurrenter. Men det vil han hurtigt komme efter, og jeg forudser ham til at blive en talentfuld og spændende rookie i DM-serien 2002.

Åge Kirketerp Jensen