Racing Denmark på Lausitz Ring

Dag 1:
Efter vores test på Oschersleben som sluttede fredag, fortsatte teamet videre til den nye ovalbane Lausitz Ring som ligger ca. 300 km fra Oschersleben.
Inderbanen på Lausitz er en rigtig fed 4.5 km lang racerbane, hvor dele af banen forgår på de skrå sider af ovalbanen.

Lørdagen startede meget koldt og med masser af regn og allerede i første session var der et mega crash, en tysk formel König brækkede motoren midt over og der var olie over det hele, og i Tyskland "mush ordnung sein " = ingen biler på banen før det var væk, det gav en 2 timer lang ufrivillig pause.

Efter dette fik vi nogle gode sessioner på den meget våde og glatte bane, hurtigst dagen igennem var Philip Andersen der også generelt besatte andenpladsen lige efter kom team kollega Tom Keller.

"Vi har idag haft det svært" - fortæller Philip - "banen var meget svær at lære, bare det at finde rundt på den er lidt svært, der er nemlig mange baner i een og når man så har fundet den og dens 14 sving og 2 LANGE langsider er den tilmed så galt at jeg et par gange, har besøgt græsplænen omkring banen. Også Tom har forsøgt sig som plæneklipper, dog begge uden nogen skade på bilerne."

Jacob Ludvigsen kommentar i forbindelse med det første møde med Lausitzring: "Jeg har stor respekt for den mur som omgiver banen, men her sidst på dagen har jeg fundet rytmen og har i den sidste session får nogle gode runder så der er virkelig noget at bygge videre på imorgen."

Teamchef Henrik Nymark:
"Banen er fed, bare det med at der er plads til mere en 100.000 siddende tilskuere giver en stort indtryk. Alle tre kørere har gjort det godt i dag, især Jacob som skulle vende sig til at banen ikke hedder Jyllands-Ringen, Ring Djursland eller Oschersleben. Vi har arbejdet med vore setup hele dagen og jeg er glad for at vi er med helt i front, desværre er der ikke nogle fra Euro-cuppen kun kørere fra det tyske mesterskab."

Også Christian Bakkerud var ude at teste idag i hans nye BMW sammen med hane kollega fra Team Rosberg.

Vejrudsigten for søndag lover tørt vejr, så håber vi at kunne forbedre os lidt endnu.

Lørdagens tider på Lausitzring:
Formel Renault:
1:59:84 - Jörg Hart, Motopark Racing
2:01:74 - Philip Andersen, Racing Denmark
2:02:07 - Tom Keller, Racng Denmark
......
2:06:03 - Jacob Ludvigsen, Racing Denmark
2:14:60 - Christian Bakkerud (BMW)

Racing Denmark