Ny uddannelse: Bliv rådgiver for Ferrari

Som det første sted i landet kan man fra september tage uddannelsen til autoteknolog på Erhvervsakademi Århus. Uddannelsen kan blandt andet føre til et job som teknisk rådgiver inden for motorsport - fra gokart til Formel 1 - og autoteknologerne er i høj kurs i udlandet. Dansk Automobil Sports Union er begejstret for den nye uddannelse .

Hvem vil ikke gerne være rådgiver hos Ferrari?
Det kan man blive, hvis man tager den nye 2-årige uddannelse til autoteknolog, der for første gang nu udbydes i Danmark. Det sker, når Erhvervsakademi Århus slår dørene op for den nye uddannelse til september.

Uddannelsen tager udgangspunkt i de avancerede teknologier, der bruges i udvikling og optimering af racerbiler på alle niveauer – og den uddannede autoteknolog bliver bindeleddet mellem racerkører, mekaniker, designer, sponsorer og de mange andre, der er involveret i at holde en racerbil toptunet.
- Autoteknologerne får kendskab til de hotteste teknologier i autobranchen og får ekspertise inden for digitalisering og datalogging af biler. Det er en uddannelse, der taler både til dem, der har mekanikerdrømme, dem der kan lide matematik og dem, der kan lide it, siger Nina Bredsdorf-Larsen, der er områdeleder ved Erhvervsakademi Århus.

I Dansk Automobil Sport Union er sportschef Bo Baltzer Nielsen begejstret:
- Det er en branche i stærk vækst, og det er på høje tid, at også Danmark får en uddannelse inden for det her felt. Det vil komme til at hæve niveauet for dansk motorsport betragteligt, fordi vi hidtil har været nødt til at hente udenlandske eksperter hertil. Nu får vi mulighed for at uddanne eksperterne selv, siger han.

Ikke kun motorsporten, men også ”Fru Hansens familiebil” vil komme til at nye godt af den nye uddannelse. For selvom motorsporten forventer at kunne aftage alle de studerende, når de om godt to år står med eksamensbeviset i hånden, så vil nogle studerende formentlig foretrække at arbejde på et værksted eller inden for auto-produktion eller -innovation.

Autoteknologerne tjener godt – og efter sigende er de i flere europæiske lande lige så eftertragtede som racerkørerne selv. Uddannelsen udbydes kun på engelsk, idet de fleste efter endt uddannelse kommer til at arbejde i et engelsksproget miljø enten i Danmark eller i udlandet.

Stillingsopslaget ligger kan downloades på www.ATS.dk med ansøgningsfrist d. 27.april.

Erhvervsakademiet, Aarhus Tekniske Skole
Nina Bredsdorff-Larsen