Formel Renault 2000 genintroduceres

- i Sverige
Formel Renault 2000 genintroduceres i 2009 på de svenske racerbaner, dermed får talentfuldtekarting kører endnu en vej ud til en internationale formel karriere.

I næste sæson er der udsigt til at en ’ny’ serie for formelbiler starter i Sverige. Bilerne bliver Formel Renault 2000 og i den forbindelse er et samarbejde med Renault Sverige indledt.
Det samarbejde betyder, at der efter nogle år uden formelbiler i Sverige, bliver muligheder for at hjælpe karting kører frem i en formel klasse, og derefter videre til en international karriere.

Det er et eftertragtet initiativ til vores unge fremgangsrige karting kører og elever på ”Bilsportens Riksidrottgymnasium”. Selv det svenske erhvervsliv er fremme for at kunne profilere sig de unge kørere i hurtige moderne og sikkerheds ansvarlige biler, har Hans Wängstre udtalt.

Stort set alle kørere i STCC har tidligere kørt go kart og formelbiler, og nu gør man åbenbart klar til ar næste generation. Der er allerede samtaler i gang med STCC AB om at kører nogle løb i forbindelse med en STCC weekend.
Derudover er der planer om et mesterskab i norden igennem det internationale bilsportsforbund NEZ.

I Finland køres der allerede Formel Renault, og der kunne man godt forestille sig en samlet løbs weekend i Sverige.

Selch