Formel Renault på vej frem

Formel Renault er ved at udvikle sig til en rigtig populær serie. Serien har nu kørt i Europa i flere år, men vinder frem andre steder også - eksempelvis i Brasilien.

Formel Renault er øjensynligt den kommende store serie ude i den store verden. Også herhjemme sker der ting og sager på den front. Således bliver feltet til næste år forøget væsentligt. Men ude i verdenen sker der også noget. I Brasilien har man i et år eller to kørt med serien, men ikke under helt det samme tekniske reglement. Men det er der gjort noget ved nu.

Den tidligere formel 1 kører, Pedro Diniz, er manden bag en ændring af den brasilianske udgave, så den nu kører under nøjagtig de samme tekniske specifikationer som i Europa. Pedro Diniz, som også har aktiemajoriteten i Prost F1, har sørget for at man nu kan lave en direkte sammenligning mellem de brasilianske talenter og specielt de europæiske ditto. Grunden til dette er sket er at det ser ud til at formel Renault ser ud til at blive et springbrædt til formel 1 ligesom formel 3000 er det. Eksempelvis kom Kimi Räikkönen lige fra formel Renault og ind i formel 1. Räikkönens afløser hos Sauber, Felipe Massa, kommer også fra formel Renault. Ved at gøre det brasilianske reglement ens med resten af verden bliver det muligt for talentspejdere og andre direkte at sammenligne talenter over hele verdenen. Det sker for at få sendt flere unge brasilianske kørere ud i verdenen.

Pedro Diniz:
"Brasilien har brug for en serie som på samme tid er moderne og attraktiv og som er økonomisk overskuelig. Det er vi nødt til at have i erindring i forhold til motorsport. Det er ikke let for en brasiliansk kører at komme til Europa nu om dage. Forholdet mellem den brasilianske mønt og eksempelvis dollaren er ikke som den har været tidligere."

Den brasilianske økonomi er ikke hvad den har været, derfor er det dyrere at sende mulige talenter ud enten til USA eller Europa. Men Diniz satser på at formel Renault skal markedsføre de unge brasilianske kørere. Der er foreløbigt planlagt 10 løb til den kommende sæson. Bl.a. regner man med at der kommer et gadeløb i programmet. Efter planerne køres det første løb i slutningen af april måned i Curitiba, sjovt nok i den by hvor Renaults brasilianske fabrik ligger. Diniz regner med at der kommer mindst 24 biler til start ved det første løb.

Dons