Formel Renault 2000

- et tilbageblik på sæsonen 2001
- og hvad med fremtiden?

Ole Vejlund giver her sin vurdering af den første sæson for Formel Renault 2000 i Danmark, og ser lidt ind i fremtiden for klassen.

HVORDAN SYNES DU SELV DET GAR ?:

Set og hørt indefra går det godt, og især må man sige at premiere sæsonen 2001 forløb planmæssigt, og til de flestes tilfredshed.

I betragtning af at godkendelsen fra Renault Sport kom i december med jul og nytår, og sæsonen startende i maj, var det næsten et mirakel at det lykkedes.

Og det gjorde det, primært fordi det samtidig lykkedes at formidle de muligheder, og den kvalitet der er i Formel Renault raceren og klassen, til de professionelle teams.

De fleste teams, løbsarrangører, DASU, presse og motorsportsfolk i det hele taget, så med det samme de muligheder og den fornyelsen denne nye klasse repræsenterede.
For første gang i mange år kunne vi få en spændende international klasse til Danmark.

Stort set alle reagerede optimistisk og positivt.

RESULTATER:

Og det der er opnået er positivt, det synes at være enstemmigt også i dag.
Alle med tilknytning eller kendskab til dansk banerace synes det er en fantastisk ny klasse med uanede udviklingsmuligheder og en sikker fremtid.

De forventninger og mål der var sat fra sæsonstart blev nået og indfriet, nemlig: at overbevise DASU, teamejere, kørere, arrangører, Renault Sport og Renault Danmark om, at vi var i stand til gennemføre en forsvarlig afvikling af et teknisk og sportsligt godt mesterskab.

Det har vi gjort, og vi har fået kåret vores første danske Formel Renault-mester Philip Andersen - endnu engang tillykke til Philip!

GODT GÅET:

Til de teams der var med til at starte Formel Renault 2000 op i 2001 vil jeg sige:
de omtalte resultater er hvad vi sammen har opnået!.

Og jeg vil udtrykke min respekt for deres og kørernes indsats med at tilvejebringe de budgetter der gjorde det hele muligt, og takke for den tillid de dermed viste projektet.

Det der er vigtigt nu er, at videreudvikle projektet, og bruge det positive momentum der eksisterer, til at skabe et solidt fundament for Formel Renault klassens fremtid.

FREMTIDEN:

Udover et Dansk Formel Renault Mesterskab i 2002, vil en vigtig del af videreudviklingen bestå i etableringen af et Nordisk Mesterskab.

Og interessen for mesterskaberne er allerede overvældende stor. Vi bruger for tiden ca. 4 timer om dagen på at besvare e-mail - og telefon henvendelser fra alle landene om alt vedrørende Formel Renault serierne.

Det er hovedsaglig nye teams og kørere, og de fleste spørgsmål drejer sig om: Priser på biler og reservedele, antal løb i serierne, hvornår løbs-kalender foreligger, TV dækning, leasingtilbud, men også meget andet.

Det Nordiske Mesterskab vil efter planerne komme til at bestå af 7 - 8 dobbelt løb, indtil videre fordelt således:

1 løb i Norge.
2 løb i Finland.
2 løb i Sverige.
2 løb i Danmark.

For at kunne håndtere disse ny aktiviteter, er der planlagt en snarlig udvidelse af medarbejderstaben i Formel Renault sekretariatet.

Det sekretariatet i første række vil blive prioriteret højt er, det Nordiske Mesterskab, markedsføring af klassen, samt salg og leasing af nye Formel Renault 2000 biler, både til Danmark og i de øvrige Nordiske lande.

TALENT-UDVIKLING & BREDDE.

Blandt de primære mål er udviklingen af Formel Renault klasserne og mesterskaberne i Danmark og Norden til samme præstige, kvalitet og konkurrence-niveau, som de øvrig mesterskaber i Europa.

Det mener vi ganske enkelt er en nødvendig forudsætning; dels for skabe en professionel platform til de teams vi samarbejder med, dels for at udvikle vore nye talenter og gøre dem klar til de opgaver der venter dem på den internationale scene, og samtidig skabe en blivende dansk / international racerklasse hvor alle kan deltage.

Derfor er følgende handlingsplan og delmål hvad vi mener skal prioriteres, for at gøre Formel Renault klassen spændende nu og i fremtiden:

  • - i første omgang som nævnt en gedigen mediemarkedsføring
  • - TV aftaler og løb sammen med DTM og STCC i videst mulige omfang
  • - sikre at Formel Renault er et flot og præsentabelt show - med race på højt niveau
  • - der skaber respekt og interesse, som resulterer i god eksponering
  • - der kan blive til glæde for alle implicerede parter

Så alt i alt må man sige at fremtiden for Formel Renault ser spændende ud.

Er du interesseret i Formel Renault er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet.

FR 2000 sekretariat: Ole Vejlund,
Teglgårdsvej 19, DK 2920 Charlottenlund.
e-mail: vejlund@hotmail.com