Philip og Tom på toppen

Team Den Blå Avis slutter sæsonen på de to første pladser i mesterskabet
Årets sidste løb, DM Finalen på Jyllands-Ringen, blev kørt denne weekend, og som sædvanligt så stillede Team Den Blå Avis op med deres to Formel Renault 2000 kørere, Danmarks mesteren Philip Andersen og Tom Keller fra Luxembourg.

Som nævnt så var Philip Andersen allerede Danmarks Mester inden weekendens to afdelinger skulle køres, og Tom Keller lå i en position hvor han kunne blive nummer to i mesterskabet.


Philip Andersen var allerede Dansk Mester inden DM-Finalen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Allerede i tidtagningerne viste de to kørere fra Team Den Blå Avis at de er de bedst kørende i øjeblikket, og de tog hver en poleposition. Specielt i den første tidtagning var deres tider de øvrige konkurrenter langt overlegne.

1. tidtagning:
Plac.KørerRacerTid
1Philip AndersenTatuus43,562
2Tom KellerTatuus43,928
3Robert BjörkmanTatuus44,603

2. tidtagning
Plac.KørerRacerTid
1Tom KellerTatuus43,919
2Jesper W. LambertsenTatuus44,085
3Philip AndersenTatuus44,163

Så optimismen i teamet var høj forud for weekendens to heat.
Men det skulle snart vise sig at det ikke skulle blive helt så let endda. Få sekunder før starten på første heat skal gå, så driller elektroniken i Tom Keller's racer og han skubbes ind i pitlane, her får teamet igen liv i racere, men Tom er nu bagerst i feltet efter at have startet fra pitten.
Philip Andersen lagde sig straks i front, og der blev han hele heatet. For Tom Keller blev det nu en hård kamp op igennem feltet, men det var en kamp som han mestrede til fulde, og en for en måtte konkurrenterne give sig for den hurtige Luxenburger. Stemningen på tilskuerpladserne var nok den højeste i Formel Renault serien i år, og jublen blev helt vild da Tom overhalede svenskeren Robert Björkman, som var den eneste der kunne true Tom om placeringen som nummer to i mesterskabet. Da heatet blev flaget af var Tom Keller på 3. pladsen, og dermed var begge Team Den Blå Avis kørere på podiet.


Jublen ville ingen ende tage da Tom Keller overhalede Robert Bjørkman.
(Foto: Motorsporten.dk)

1. heat:
Plac.KørerRacerTid
1Philip AndersenTatuus15:05,151
2Jesper W. LambertsenTatuus15:06,434
3Tom KellerTatuus15:12,053

Det viste sig efterfølgende at det var Tom Kellers batteri der var kortsluttet, og dette gav ham også problemer under heatet.

I det andet heat var der også spænding lige fra starten, Jesper W. Lambertsen lavede en kanon start fra anden startposition og de to Team Den Blå Avis kørere kæmpede hårdt om andenpladsen i indgangen til det første sving, men det blev Tom Keller der trak det længste strå, og han optog forfølgelsen af Lambertsen, alt imens Philip Andersen angreb ham bagfra.
Men efter ca 1/3 af heatet så spinder Tom i Ford kurven, og ryger tilbage på 7. pladsen, og han kan igen gå igang med hans favorit opgave, at arbejde sig op igennem feltet, det gør han også på fornem vis og slutter andet heat på 4. pladsen.
Oppe foran sætter Philip Andersen jagten ind på Jesper W. Lambertsen, men hans forspring er for stort til at Philip kan indhente ham, og Lambertsen får hermed sin første sejr i årets sidste Formel Renault løb.

2. heat
Plac.KørerRacerTid
1Jesper W. LambertsenTatuus15:09,540
2Philip AndersenTatuus15:10,669
3Tommy JespersenTatuus 200115:11,639
4Tom KellerTatuus15:14,719

Med disse placeringer så sikrede Tom Keller sig andenpladsen i mesterskabet, og med han brilliante kørsel i begge denne weekends løb samt han poleposition til andet heat, så er der ingen tvivl om at Tom var weekendens bedste kører i Formel Renault 2000 klassen.
Efter en veloverstået weekend var hans kommentar følgende:
"Det kunne være blevet til mere, men jeg er tilfreds. Det har i det hele taget været en god sæson, men det har også været svært. Alle banerne har været nye for mig, men jeg synes jeg har kørt godt og er kommet godt ind i det hele. Jeg har lært meget om bilen og teamet, og det er gået godt i betragtning af at det er et nyt team og jeg er ny her."


Tom Keller weekendens mand i Formel Renault 2000.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Jeg havde ikke før sæsonen troet at jeg kunne vinde mesterskabet, men selvfølgelig havde jeg håbet på det. Jeg vidste at jeg havde meget gode chancer for at vinde DM, og havde samtidig også fået at vide at jeg skulle vinde for at komme videre," sagde Philip Andersen efter årets sidste danske Formel Renault-afdeling.

For teamchef Henrik Nymark, har det fra sæsonstarten været målet at vinde DM, men at besætte de to første pladser i mesterskabet finder han helt utroligt.
"Vi har nu nået årets mål, vi er derfor top motiveret til løbet på Oschersleben næste weekend, og næste sæson satser vi på at vinde Europa Mesterskabet. Vi kan med valget af Formel Renault racerne se at vi har valgt den rigtige serie at fortsætte med."

Teamets chefmekaniker Ole Schack var involveret i et alvorligt uheld i pitten i søndags, men er nu ifølge Henrik Nymark i god bedring og ved godt humør. Både Ole og teamet takker meget for alle de varme hilsner der er sendt til ham fra de øvrige kørere og team, og de er helt klart medvirkende til at holde hans humør højt her i den svære tid.

Team Den Blå Avis tager til Oschersleben i den kommende weekend for at deltage i en afdeling af det tyske mesterskab for Formel Renault 2000 racere. Ligeledes er det planen at deltage i den sidste afdeling af Europamesterskabet på Estoril banen i Portugal den første weekend i november.

Team Den Blå Avis