Jesper Lambertsen sejrer i sidste heat

Teamskifte gav sejr til Lambertsen
Det blev til en fornem afslutning for Jesper Lambertsen der til finaleløbet kørte for Team Formula Sport - han sikrede sig den sidste sejr i år foran den danske mester Philip Andersen.

Sejren blev grundlagt efter en utrolig god start af Lambertsen, der tog Tom Keller i starten, mens det var tæt på at de to Team Den Blå Avis-kørere var tæt på at ramme hinanden.

Men Keller - der af Motorsporten.DKs udsendte er blevet kåret til weekendens kører - spandt i Ford-kurven og faldt tilbage på 7. pladsen.

Herefter vendte Keller - ligesom i går - stærkt tilbage og sikrede sig 4. pladsen efter Tommy Jespersen. Efter Kellers tur af banen fik Lambertsen luft til Philip Andersen. "Jeg kørte rent taktisk efter spindet og kørte blot på at holde mine tider ved at følge mit pitboard," forklarer Jesper Lambertsen der samtidig også sparede sine dæk. "Det var alt for voldsomt at satse, så jeg holdt blot afstanden hjem," siger Lambertsen der i næste weekend kører med i løbet på Oschersleben.


Jesper W. Lambertsen sikrede sig årets sidste sejr i DM
(Foto: Motorsporten.dk)

Team Den Blå Avis er også klar til løbet på Oschersleben, inden de også deltager i Formel Renault-finalen på Estoril. Nu kan Philip Andersen så begynde at se frem til liddt ferie. "Nu er det snart vinterferie, og jeg vil sige jeg næsten trænger til en pause - men vi har lige to løb der skal overståes først," siger den nykårede danske mester der allerede ved Grand Prix´et sikrede sig det første DM-mesterskab i Formel Renault. "Jeg havde ikke før sæsonen troet at jeg kunne vinde mesterskabet, men selvfølgelig havde jeg håbet på det. Jeg vidste at jeg havde meget gode chancer for at vinde DM, og havde samtidig også fået at vide at jeg skulle vinde for at komme videre," sagde Andersen efter årets sidste danske Formel Renault-afdeling.

Nu gælder det om at få budgettet til 2002 klar. "Der skal henover vinteren arbejes for at finde budgettet til at køre med i den europæiske Formel Renault-klasse, og det er selvfølgelig det som er målet. Det har selvfølgelig også været vigtigt at vinde DM, og sponsorerne har da fået valuta for pengene," siger Philip Andersen.

Samtidig bruger han anledningen til at rose teamet. "Jeg har været heldig til tider og så har teamet leveret et utroligt stykke arbejde og det skal de roses meget for," slutter Andersen.

Resultatet af heat 2

Plac.KørerRacerTid
1Jesper W. LambertsenTatuus15:09,540
2Philip AndersenTatuus15:10,669
3Tommy JespersenTatuus 200115:11,639
4Tom KellerTatuus15:14,719
5Tom PedersenTatuus FR 200015:18,417
6Robert BjörkmanTatuus FR 200015:19,249
7Michael OutzenTatuus15:24,774
8Dennis WounlundTatuus15:31,641
9Allan BrøchnerFormel Renault15:38,727
10Peter AgerTatuus15:53,349
11Niels DyhrFormel Renault15:51,127

Benji