Tæt DM-slutspurt i Formel Renault 2000

44 placeringspoint er på spil i Formel Renault 2000, når Jyllands-Ringen blænder op for DM-finalen i den kommende week-end: 6.-7. oktober. Med et forspring på 53 point er Risskov-knægten: Philip Andersen fra Team Den Blå Avis dog allerede blevet kåret som DM-guldvinder i Danmarks hurtigste single-seater klasse.

- DM-serien har haft pæn interesse fra vores nabolande, forklarer Philip Andersen. - Gennem hele sæsonen har jeg derfor kæmpet hårdt mod min team-kammerat Tom Keller fra Luxembourg samt svenskeren: Robert Björkman fra Team Witch Craft. Det har været et spændende konkurrence-pift, som jeg også har kunnet anvende i forberedelserne til næste års sæson.

Tom Keller har et lille forspring på 5 point til Robert Björkman, men alt kan ske i DM-finalen. Konkurrencen er ofte så millimetertæt, at køreren blot skal vifte med øjenbrynet på det forkerte tidspunkt, før det straffes af modstanderen.

- Jeg ser meget frem til DM-finalen, konstaterer Robert Björkman. - Specielt har jeg en taktisk fordel, såfremt vejret bliver lidt vådt. Jeg plejer altid at køre godt i regnvejr.

Tom Keller oplevede en absolut glemme week-end ved DM-semifinalen, hvor midteuropæeren "kun" scorede 5 point, hvorfor svenskeren er kommet tæt op i slipstrømmen:
- Jeg fik tekniske problemer i DM-semifinalen, men har siden fået selvtilliden grundigt tilbage. Således blev jeg pænt placeret ved et gæstebesøg i det tyske mesterskab. På Nürburgring kørte raceren bare som efter en snor, og jeg føler mig derfor godt forberedt til DM-slutspurten. Det har i øvrigt været en stor fornøjelse at kæmpe mod de danske kørere. Mesterskabet er blev afviklet med fair fight og kørsel.


Luxembourgeren: Tom Keller satser på en god slutspurt ved DM-finalen på Jyllands-Ringen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Alt tegner nu til, at der bliver etableret et Nordisk Mesterskab (NM) til 2002-sæsonen. Herudover pønser flere danske kørere på at deltage i Europamesterskabet til næste år. Projektchef Ole Vejlund konstaterer:
- Der er gode muligheder for at bruge Formel Renault 2000 som springbrædt til større udfordringer inden for motorsporten. En unik succes-historie har været den finske racerkomet: Kimi Räikkönen, der har foretaget springet direkte til Formel 1, hvor han nu skal afløse sin legendariske landsmand, Miki Häkinen, hos topteamet McLaren-Mercedes.

Åge Kirketerp Jensen