Danmarks største team sat til salg

Et af de teams der har været med til at starte Formel Renault 2000 klassen op, og som siden da har været det største og mest successrige team - Racing Denmark - er nu sat til salg.

Teamchef og -ejer Henrik Nymark oplyser at han allerede i et stykke tid har haft teamet til salg, samt at der er flere seriøse tilbud fra tysk side - og her er der vel at bemærke tale om bud på hele teamet inklusiv racerbiler, reservedele samt teamets racertransporter.


Dette var hvad konkurrenterne så til Philip Andersen de to første sæsoner Formel Renault klassen kørte her i skandinavien!
Racing Denmark og Philip Andersen vandt mesterskaberne i både 2001 og 2002.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det gør selvfølgelig ondt i Henrik Nymark at skille sig af med teamet, men de sidste sæsoner har været en hård kamp for at få klassen til både at fungere og overleve, samtidig med at han har skulle drive klassens størst team, det har tæret både kræfterne og lysten til at fortsætte.
I samme åndedrag udtaler Henrik Nymark dog:
"Selv om teamet er til salg, så er intet afgjort endnu, og hvem ved måske er vi med igen i 2006. Sidste år overtog svensk Renault markedsføring og driften af klassen, og selv om vi ikke havde mange deltagere sidste sæson, så er den nok en af de bedst afviklede sæsoner for klassen her i skandinavien, og der er allerede nu næsten dobbelt så mange deltagere i klassen til 2006 sæsonen."


Racing Denmark deltog også i Formel Renault på internationalt plan.
I 2002 sæsonen kørte teamet hele Euro-serien med Tom Keller (tv.) og Philip Andersen (th.).
(Foto: Motorsporten.dk)

Racing Denmark har siden Formel Renault 2000's introduktion i Danmark i 2001 sæsonen, været frontrunner i klassen hvor de tog mesterskabet de to første sæsoner, begge gange med Philip Andersen ved rattet.
Igen i denne sæson tog Racing Denmark mesterskabet, der nu var blevet til et skandinavisk mesterskab, det var med Jesper Wulff Laursen i den vindende Racing Denmark bil.


Jesper Wulf Laursen på vej mod 2005 mesterskabet.
(Foto: Motorsporten.dk)

I de fem sæsoner som teamet har deltaget i Formel Renault 2000 klassen, har et utal af kørere været i teamets racere ud over de to mestre Philip Andersen (2001 + 2002) og Jesper Wulf Laursen (2005), blandt dem kan vi nævne:
Dennis Wounlund, Jacob T. Ludvigsen, Jens Renstrup, Tom Keller, Jason Workmann, Tommy Schröter, Johnny Laursen, Franck Kechle, Harald Schlegelmilh, Jakob Gejl, Edward Sandström, Claus Henning Laursen samt Kostyantyn Khorozov.

Hr. Nielsen