Jesper skal løfte jern

Nakken fik tæsk i FR 3.5
Farten er der, men formen skal pudses af. Det er konklusionen efter Jesper Wulff har testet de lynhurtige Formula Renault 3.5 i Frankrig.

18 omgange tirsdag er ikke noget problem. Men onsdag har Jesper Wulff rundet HTTT Paul Ricard en hel formiddag i en test for det franske Saulnier Racing. Resultatet blev overbevisende tider og ømme nakkemuskler.


Paul Ricards hurtige kurver koster kræfter
(Foto: Harry Laursen)

- Ja, man får ligesom et skub bagi så, griner Jesper. Nu er det om at komme i endnu bedre form, indrømmer han.

De mange kræfter i raceren kombineret med lange, hurtige kurver betyder ufattelige g-påvirkninger på kroppen. Og kampen om at holde hovedet på plads har tæret på kræfterne.

- Ja, jeg er lidt øm i kroppen, men ellers er det gået godt, siger Jesper Wulff i mobilen fra Frankrig. Jeg holder mig i form ved at træne flere gange om ugen, men efter en halv dag blev jeg så ødelagt, at jeg ikke kunne se noget som helst de sidste to omgange, fortsætter Jesper.

Måtte lette på gassen

De voldsomme påvirkninger kunne teamet aflæse direkte på computerskærmen. Jesper havde lettet så meget på gassen i en kurve, der er særligt belastende for nakken. Havde han holdt tempoet til sidst, ville han være 2,5-3 sekunder hurtigere. Det havde betydet en placering i top-ti blandt kørere med en hel sæson i bilen bag sig.

Jesper Wulff har før været med Tom Kristensen på træningstur til spanske Lanzarote. En tur og en instruktør, der kan give nogle friske indspark.

- Tom er i virkeligt god form, så det er absolut lærerigt at komme med og få træningstips, siger Jesper videre på mobilen fra Nice, hvor han hviler de ømme nakkemuskler hos familien.

Bo Skovfoged