Mr. Podieplads

Allan Brøchner i New Zealand
Næsten hver gang Team Aarhus Racing i sæson 2005 har deltaget i et motorløb er det endt med at én af kørerne har besteget podiene for at få overrakt pokaler.

Fokusen har selvfølgelig været på køreren, men i et stille hjørne væk fra rampelyset har man set backing gruppen og specielt engineeren Allan Brøchner fremkomme med et stille smil.
Allan har siden han selv stoppede som aktiv kører opbygget en evne til at føre kørere frem i Formel Ford 1800 og i Danmarks hurtigste klasse Formel Renault.
Alle Team Aarhus Racings kørere har i sæson 2005 været på podiet, uanset på hvilken niveau de har været i tidligere sæsoner.
Rygterne om den århusianske engineer er løbet så langt væk som til New Zealand.

Allan blev headhunted til New Zealand for at supportere MPM Racing, der har 3 Formel Toyota og 2 V8 Super Touring Cars.
"Da jeg ankom til teamet blev jeg virkelig imponeret. Deres workshop er noget af det flotteste jeg har set til dato og lastbilen er ny med badeværelse, stue, værksted og plads til alle fem biler" - siger - Allan. Og så flyver vi med et privatfly mellem værkstedet og banen" - tilføjer han.

Arbejdet i det New Zealandske team

Allan Brøchner.
(Foto: TAR)
"Jeg har fået til opgave at være engineer for Matthew Hamilton, som er et af de største talenter i New Zealand. Endvidere er jeg med til at bygge en motor til V8 Super Touring Car. Dette er yderst interessant, da man bruger Dyno-elektronik til at teste og køre motor til og således finde de sidste hestekræfter" - siger Allan meget begejstret.

"Det hele er noget af en opgave, da jeg ikke havde set hverken banerne, bilerne eller kørerne før. Det første løb var på en nærmest oval bane, der er ufattelig hurtig. Vi startede første træning, men problemer med motoren gjorde, at det kun blev til en 14. plads.
Derefter brugte jeg rigtig mange timer på at analysere data og fandt 4 tiende dele i køreren Matthew og 2 tiende dele i bilen og fik ligeledes løst problemer med motoren.

I kvalifikationen håbede jeg på en top 5 placering, men vi blev toer ud af 19 biler, som var yderst tilfredsstillede.
I det første og andet løb fløj Matthew af sted og førte fra start til slut, altså 2 podiepladser ud af 2 mulige.
Matthew ligger i øjeblikket på en samlet 3 plads og hans teamkamarat Jay Howard på en 2 plads."

Førte dansker til podiet
I ugen op til det andet løb ringede teamets anden kører Jay Howard og meddelte at han ikke kunne deltage. Og da teamet gerne ville have alle biler på banen ringede jeg til Team Aarhus Racings Steffen Møller der blev nr. 2 i det Skandinaviske Mesterskab 2005, for at høre om han havde lyst til at overtage rattet - det havde han.
Og så gik det stærkt, ind i flyet og af sted om på den anden side af jorden. Efter 3 tests blev det til en weekend med 2 første pladser ud af 3 løb.


Steffen Møller (i gul kørerdragt) kom på podiet i New Zealand.
(Foto: TAR)

Fremtiden
Nu glæder Allan Brøchner og Steffen Møller sig til at komme tilbage til Danmark og Team Århus Racing for at bruge den nye viden har fået i New Zealand.


Team Aarhus Racing
www.tar.dk