Forkert dæktryk koster podieplads

Et for højt dæktryk kostede i sidste weekend Kasper Andersen en plads på podiet ved europamesterskabet for Formel Renault på Monza i Italien. Nu blev det i stedet til en flot femte- og en tiendeplads blandt 48 af verdens bedste Formel Renault kørere.

En sikker podieplads der forsvandt, fire blødkogte regnvejrsdæk og en frustreret racerkører. Det var resultatet, da Kasper Andersen trillede i pit efter sidste afdeling af europamesterskabet for Formel Renault på Monza i Italien.

- Det var selvfølgelig ikke en bevidst fejl fra teamet, men jeg kørte med alt for højt dæktryk i forhold til vejret og banen. Det betød, at dækkene kogte op og blev bløde - det føles nærmest, som at køre i sæbe, siger Kasper Andersen, der på bløde dæk ikke kunne holde fart i bilen på de sidste omgange.


(Foto: KA Racing)

Perfekt start
Kasper Andersen fik ellers en perfekt start. Fra en startplacering som nummer ni skød han frem til en femteplads da starten gik. Og allerede på anden omgang havde han kørt sig op på tredjepladsen efter de to hollændere Carlo Van Dam og Yann Clairy. De tre forreste fik hurtigt opbygget et godt forspring til det jagtende felt.

- På det tidspunkt var jeg helt sikker på, at jeg skulle kæmpe med om de tre første placeringer, siger Kasper Andersen. Men på de sidste omgange kunne Kasper Andersen kun se til, da de bagvedliggende kørere en efter en forvandlede en sikker podieplads til en tiendeplads.

- Det havde været godt at slutte sæsonen af med en plads på podiet, men sådan skulle det ikke være, siger racerkøreren fra Silkeborg, der dog kan se tilbage på to gode placeringer, en femte- og en tiendeplads i de 2 afdelinger af europamesterskabet på Monza. Et udmærket resultat i betragtning af, at han dystede med 48 af de bedste Formel Renaultkørere i verden.

Samlet vinder af europamesterskabet for Formel Renault 2005 blev Kamui Kobayashi fra Japan.

KA Racing