Kasper Andersen to gange på podiet i weekenden

Med fremragende kørsel sikrede det 21-årige motorsportstalent fra Silkeborg sig en 2. og en 3. plads ved weekendens to afdelinger af det tyske mesterskab for Formel Renault.

Kasper Andersen var kun sekunder fra at sikre sig den anden sejr i det tyske mesterskab for Formel Renault, da sidste afdeling blev afviklet denne weekend.

Nu blev lørdagens sikre 3. plads i stedet fulgt op af en lige så sikker 2. plads om søndagen, men længe så det ud til, at Kasper ville holde førstepladsen.


Kasper Andersen fører feltet an i søndagens sidste afdeling af det tyske mesterskab for Formel Renault. Lige bag ham ses den senere vinder hollænderen Renger van der Sande, der overhalede Kasper Andersen på næstsidste omgang.
(Foto: KA Racing)

Kasper fik en rigtig god start, hvor han fra en startplacering som nummer 2 tog føringen foran portugiseren Filipe Albuqerque. Løbet udviklede sig som en intens kamp mellem portugiseren og danskeren og på femte omgang gik det galt.

- Filipe forsøger at overhale, hvor der ikke er plads, derfor lukker jeg lågen hvorefter han rammer mig bagfra, siger Kasper Andersen.
Sammenstødet betød, at portugiseren måtte køre i pit med ødelagt forhjulsophæng, mens Kasper Andersen kæmpede videre med et bøjet baghjulsophæng.

- Efter påkørslen var bilen var meget svær at styre, specielt i svingene havde jeg store problemer med at holde den på banen, fordi den trak skævt, siger Kasper Andersen.

Det lykkedes dog en hårdt kæmpende Kasper Andersen at holde konkurrenterne bagved til der manglede halvanden omgang.

- På næstsidste omgang lavede jeg lille nedbremsningsfejl i et af svingene, og det udnyttede hollænderen Renger van der Sande straks, siger en skuffet Kasper Andersen, der dog kan se tilbage på en flot weekend.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over, at jeg ikke kunne holde førstepladsen. Men med en 2. og 3. plads er det min bedste weekend, siden jeg vandt første afdeling af det tyske mesterskab her på Oschers-leben i juni. Nu håber jeg bare, at jeg kan slutte lige så flot, når de to sidste afdelinger af europa-mesterskabet for Formel Renault afvikles om 14 dage på Monza i Italien, siger Kasper Andersen.

Samlet vinder af det tyske mesterskab for Formel Renault 2000 blev Kasper Andersens teamkammerat, finnen Pekka Saarinen.

KA Racing