Jesper Wulff Nordisk Mester

- i Formula Renault 2.0 Nordic Series 2005
Jesper Wulff og Racing Denmark blev en sikker samlet vinder af Formula Renault 2.0 Nordic Series i weekenden. Allerede efter lørdagens løb kunne Jesper og teamet fejre sejren i det Nordiske Mesterskab, til trods for hans beskedne resultat i weekendens første løb.

Weekendens løb på Mantorp Park blev særdeles spændende, der var 18 kører til start i klassen. De 10 af kørerne kom fra Holland, de skulle kører en afdeling af Benelux Mesterskabet her, sammen med de 8 deltagne Nordiske kører der var mødt til start i det Nordiske Mesterskab.

Der var træning torsdag og fredag forud for weekendens løb, her valgte Racing Denmark og Jesper at spare på materiellet. Jesper kørte kun nogle få omgange af den samlede træning, for at lærer banen at kende inden weekendens løb.

De hollandske kører dominerede tidtagningen ved at besætte de tre første pladser, herefter kom Mikael Olhsson på 4. pladsen, Steffen Møller på 5. pladsen og Jesper Wulff på 7. pladsen. Jesper var rimeligt tilfreds med resultatet af tidtagningen, da hans bedste tider blev sat i meget trafik på banen. For Jesper var det vigtigste i denne weekend at sikre sig mesterskabet, og dermed var Jesper tilfreds blot han sluttede i nærheden af Steffen Møller, som var den eneste der med to top resultater kunne true Jesper i mesterskabet.

Heat 1
Jesper fik en tilfredsstillende start hvor han blot holdt sin position, bag Jesper lå en Hollænder Mervyn Kool som senere skulle vise sig at kører meget aggressiv.

Jesper lå stadig på syvende pladsen efter første sving. Mikael Olhsson kørte af banen fra en fjerde plads i chikane og kom tilbage på banen lige foran Jesper. På anden omgang overhalede Jesper Mikael Olhsson i første sving efter start / mål langsiden. Én halv omgang senere for enden af langsiden pressede Mikael Olhsson sig let forbi Jesper, der ikke ønskede en gentagelse af de uheld der satte ham langt tilbage i løbende på Jyllands-Ringen. Et par omgange senere pressede den aggressive hollandske kører på igen, og for enden af langside trak Jesper sig for at undgå et uheld, Mervyn Kool oversatsede og gik for tidligt på gassen i det skarpe sving, han mistede bagenden og kørte ud i grusset. Resten af løbet kørte Jesper sikkert og kom i mål på en 7. plads.


Jesper Wulf Laursen.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Da Jesper kørte i pit var teamet klar til at modtage ham som Nordisk Mester 2005. Alle var meget tilfredse med en 7. plads, idet Steffen Møller sluttede på en 4. plads. Det var nu en realitet at Jesper havde sikret sig det Nordiske mesterskab.

Lørdagens løb blev vundet af hollænderen Junior Strous, foran Renger Van der Zande og Bas Lammers.

Heat 2
Jesper fik en god start fra en syvende plads lige bag Steffen. I første sving kom Steffen for langt ud og Jesper ser straks en mulighed for at gå indenom, de to kører ligger side om side først gennem et venstre sving, og dernæst gennem et langt højre sving med Steffen på indersiden, han kommer foran Jesper der følger Steffen tæt. I det efterfølgende højresving kommer Steffen igen for langt ud og Jesper går igen på indersiden af Steffen. Jesper presses samtidig bagfra af en Hollandsk kører. Jesper bremser meget sent og kommer forbi Steffen igennem chikane. Manøvren betyder at alle tre kører kommer langsomt gennem chikanen, med Jesper først og Hollænderen bag sig. Steffen er den store taber, han mister to pladser og ligger nu bag den aggressive Hollænder Mervyn Kool. På de næste omgange kører Jesper sit eget løb, og lukker næsten hullet op til de fire forreste i feltet. Bag Jesper kører den aggressive Hollænder, som kører af i den lange venstre svings kurve op til pit indgangen. Og Steffen er nu bag Jesper; men han kommer aldrig tæt på Jesper der har god fart i bilen, Jesper mister dog lidt fart i forhold til de Hollandske kører på langsiden, så Jesper har ingen mulighed for at matche dem helt.

Foran Jesper var der også kamp om placeringerne, de to Hollandske kører i front kæmpede om første pladsen. Junior Strous vandt sin anden sejr over Renger Van der Zande, der fører kampen om Benelux Mesterskabet. På anden- og tredjepladsen kæmpede Mikael Ohlsson med Hollandske Bruins Recardo, hvor Mikael Ohlsson sidst i løbet ikke kunne holde Bruins Recardo bag sig.

Søndagens løb var meget spændende med mange nærkampe, mellem de 18 kører der kæmpede samlet i det blandede felt.

Point stillingen:
Efter 14. afdelinger af Formula Renault 2.0 Nordic Series:
PlacNr Navn Point
12 Jesper Wulff Laursen 215
25 Steffen Møller 192
324 Mikael Ohlsson 164
444 David Björk 136
54 Kostyantyn Khorozov 64
63 Johnny Laursen 61
71 Junior Strous 41
822 Johan Stolt 36
915 Renger Van der Zande 31
1013 Bruins Recardo 20
1111 Christoffer Häggstam 18
1243 Morten Jensen 16
1331 Bas Lammers 12
149 Mervyn Kool 4
1512 Ron Marchal 2