Philip Andersen mester i Formel Renault

Den første danske mester i Formel Renault blev kåret ved Grand Prix´et
Philip Andersen sikrede sig med to afdelinger tilbage af det danske Formel Renault mesterskab, sig titlen da hans nærmeste konkurrent i mesterskabet, holdkammeraten Tom Keller ikke havde en særlig god weekend på Jyllands-Ringen. Weekenden kom til at blive præget af et par hurtige svenskere, og især i det første heat lørdag blev der virkelig gået til den.

En svensker faldt - en anden vandt!

I det første heat i Formel Renault klassen, sikrede svenskeren Robert Björkman sig sin første sejr. Den havde også været længe ventet og var også meget velfortjent. Men det blev bestemt ikke en let start til mål sejr for Björkman. Han havde ellers pole postion ved siden af holdkammeraten Tom Pedersen, der her sidst på sæsonen kunne se ud til at være på vej frem mod en god slutspurt. I starten bliver Björkman dog sat tilbage, da han får en meget dårlig start. I stedet kan Tom Pedersen tage føringen, men holder den ikke længen førend han falder tilbage. Svenskeren Mikael Karlsson fik derimod en meget god start og efter få omgange er det køreren fra det svenske Formel Renault team der er i front. I mellemtiden har der været problemer for Michael Outzen der spinder af og ender sit løb i gruset. Der bliver også problemer for Tom Keller og han var i det hele taget helt ved siden af sig selv i weekenden.

Imens var Philip Andersen på vej frem gennem feltet, efter at være startet bagerst, da hans tid i tidtagningen var blevet fjernet, fordi den unge kører havde overhalet under gult flag. Stillingen efter fem omgange var: Karlsson - Brøgger - Pedersen - Björkman - Lambertsen - Andersen.

For enden af langsiden kommer Philip Andersen forbi Jesper Lambertsen, der ellers er blevet rigtig stærkt kørende her sidst på sæsonen i sin Copytec-racer. Hos Team Witch Craft er det tydeligt at Robert Björkman er hurtigere end Tom Pedersen og derfor kommer svenskeren da også forbi uden de store problemer. Pedersen forsøger herefter at holde sin placering, men glider efterhånden igennem feltet. Oppe i front kører Mikael Karlsson sit eget løb, men taber sin racer i Ford-svinget, og falder tilbage på en placering uden mulighed for at sikre sig sejren.

Dermed overtager Peter Brøgger føringen, men han er nu kommet under et massivt pres af Robert Björkman der er meget opsat på at tage sin første sejr i klassen. Björkman kommer også forbi. Derefter er det blevet Philip Andersens tur til at komme forbi Peter Brøgger og efter et par forsøg lykkes det for Team Den Blå Avis køreren at komme forbi. Dermed er der lagt op til en duel mellem to af de hurtigste kørere i klassen, men denne gang med Björkman foran Andersen.

Philip Andersen pressede igennem flere omgange på for at komme i føringen, men bakkede til sidst af. "Jeg ville ikke forsøge noget hasarderet og samtidig var Robert ret urolig under nedbremsning, så jeg ville ikke risikere at vi kørte hinanden af," sagde Philip Andersen efter løbet, hvor han blot skulle hente 3 point mere end Tom Keller i den følgende afdeling for at blive den første DM-mester i Formel Renault. Imens kan Björkman juble - "Endelig kom sejren. Det var virkelig en god fornemmelse at tage det ternede flag," sagde Björkman mens han gjorde sig klar til at modtage hyldest for sin sejr.


Robert Björkman fik endelig sin sejr - og det var fuldt fortjent
(Foto: Motorsporten.dk)

Kampen om 3. pladsen blev også meget spændende og interessant. Peter Brøgger blev presset hårdt af Jesper Lambertsen, men Team Århus Racing-køreren holdt sig på podiepladsen.

Karlsson tabte igen sejren - Outzen nuppede den

I det andet heat, der blev kørt lige umiddelbart efter hovedbegivenheden, DTC holdt Philip Andersen ellers i pole og kunne derfor have let spil til at tage en let sejr. Ved siden af holdt Mikael Karlsson, der jo i det første heat havde vist at han godt kunne køre stærkt, hvorfor det ville være oplagt med en god duel med den nok kommende danske mester, og den hurtige svensker der kører med i det europæiske Formel Renault-mesterskab. Philip Andersen får da også en rimelig god start og fører da de kører ind i det første sving, men her misser han et gear og Karlsson udnytter med det samme fejlen og sniger sig i front. Længere tilbage tumler Peter Brøgger og Niels Dyhr sammen, men de kommer begge videre i heatet. Derimod er det forbi for Jesper W. Lambertsen. Han parkerer sin racer i gruset i Lucas-svinget og den står ikke helt så godt, hvorfor safety-car´en bliver sendt på banen. Derfor er stillingen i top-6 inden der bliver flaget grønt:

Michael Karlsson
Philip Andersen
Allan Brøchner
Robert Björkman
Michael Outzen
Tom Pedersen

Men der er allerede drama inden løbet bliver givet frit - eller i hvert fald mens der er ved at blive gjort klar til at løbet igen skal sættes i gang. Philip Andersen lægger sig tæt på Karlsson i et forsøg på at give ham et race til det første sving, men i stedet spinder han rundt. En kørerfejl var tæt på at udskyde DM-festen yderligere en måned. Men han redder den og kommer tilbage i løbet.

Imens stikker Mikael Karlsson af, men bag dem har Michael Outzen fået rigtig godt fat, og han tager både Brøchner og Björkman - Brøchner kunne ikke holde ved og sluttede på 8. pladsen. Imens arbejder Philip Andersen sig tilbage i løbet. Tom Keller har haft så mange tekniske problemer at han allerede er ude af løbet. Han startede først løbet fra pitten efter at der var gået et par omgang, og det var tydeligt at det blot handlede om at få raceren igennem til at tage nogle point, men Keller kom fra Jyllands-Ringen uden point.

Med 3 omgange tilbage er løbet så godt som afgjort. Michael Outzen har godt nok hentet pænt ind på Karlsson, men der er ikke noget der tyder på at den hjemvendte Formel Renault-kører kan hente svenskeren. Og så sker det igen - dog ikke det samme sted - at Karlsson kører af. For enden af langsiden sætter han sin gule racer af, og det der kunne have været blevet til to sejre, ender blot i to DNF´er. Skuffende for svenskerne.


Michael Outzen snuppede sejren i det andet heat
(Foto: Motorsporten.dk)

Det overlader sejren til Outzen der har kæmpet sig flot op til sejren efter at være startet som nummer 8. Robert Björkman følger på andenpladsen og har dermed gode muligheder for også at true Tom Keller i kampen om at blive vicemester i år. Tom Pedersen fandt også vej til podiet, og det er opmuntrende for den unge kører der har haft en noget skuffende og svær sæson.

Resultatet af heat 1

1. Robert Björkman - 15m20,495
2. Philip Andersen + 3,772
3. Peter Brøgger + 4,906
4. Jesper W. Lambertsen + 5,376
5. Allan Brøchner + 8,933
6. Dennis Wounlund + 9,445
7. Tom Pedersen + 14,650
8. Niels Dyhr + 46,904
9. Tom Keller + 11 omgange

Resultatet af heat 2

1. Michael Outzen - 19m45,352
2. Robert Björkman + 9,398
3. Tom Pedersen + 17,522
4. Philip Andersen + 23,309
5. Dennis Wounlund + 41,279
6. Peter Brøgger + 42,823
7. Patrick Ernstsson + 45,423
8. Allan Brøchner + 46,572
9. Niels Dyhr + 2 omg


'Yes - den er hjemme' - Philip Andersen, Dansk Mester i Formel Renault 2000
(Foto: Motorsporten.dk)

Benji