Sæsonens tredje dobbelt sejr

Spændende og tæt race i Formula Renault 2.0 på Gelleråsen i Karlskoga. Tidtagningen blev måske mest spændende for Jesper Wulff og Racing Denmark, da Jespers DENVER sponsorerede Formula Renault 2.0 racer stoppede på fjerde omgang.

Der var knækket en ledning til benzin pumpen, så Jesper var uden mulighed for at forbedre den tid han satte på sin tredje flyvende omgang. Jesper kunne blot stige ud af raceren for i spænding at følge konkurrenterne fortsætte med at forbedre deres tider. Jesper havde lavet en fejl
på sin tredje og hurtigste omgang, så han havde indstillet sig på en start placering noget nede i feltet.

Efter de tyve minutters tidtagning var slut, var Jespers tid stadigvæk anden hurtigste tid, 3/10 sek. efter Steffen Møllers hurtigste tid sat på ottende omgang. Jesper var næsten 3/10 sek. bedre end den hurtigste svenske kører David Björk, og 4/10 sek. hurtigere end Mikael Ohlsson.

Heat 1:
Til weekendens første løb lørdag skulle Steffen Møller og Jesper Wulff starte fra forreste række, med Steffen på pole. Vejret var godt med sol og der var efterhånden blevet kørt en del gummi i banen.

Jesper Wulff fik en kanon god start, hvor hans racer fik godt bid samtidig med Steffen fik en noget mere træg start, Jesper var klart først ved indgangen til første sving, Steffen var sat af og Jesper kunne trække fra med en vognlængde eller 3/10 sek. på første omgang. Da Jesper på niende omgang førte med ca. 2 vognlængder, lavede han en fejl hvor han kom en halv hjul bredde uden for banen, herved mistede Jesper lidt fart som betød at Steffen straks var helt oppe bag Jesper. Steffen forsøgte at udnytte Jespers manglende fart mod næste sving; men det blev aldrig mere end et skind angreb. Straks efter satte Jesper farten op, og på de efterfølgende to omgange satte Jesper, Steffen med 4/10 sek. Jesper satte hurtigste tid på næstsidste omgang, og havde dermed sikret sig en start position fra pole i weekendens andet løb.

Jesper Wulff vandt sikkert foran Steffen Møller, David Björk og Mikael Ohlsson. Længere nede i feltet havde der været en intens kamp om femte pladsen, det var Johnny Laursen og Christoffer Häggstam der havde deres helt egen kamp. Johnny havde fået en kanon god start, og lå på en femte plads med Christoffer efter sig. Christoffer kom forbi Johnny på niende omgang efter flere forsøg.

Heat 2:
Andet løb blev kørt søndag sidst på formiddagen med Jesper startende fra pole og med Steffen fra anden position. Jesper fik en god start med Steffen Møller lige efter sig. Steffen Møller forsøger med flere angreb på Jesper i søndagens løb, som blev meget spændende at følge. På tredje omgang kører Jesper lidt for langt ud i det lange 180 graders sving der er indgangen til langsiden, det betyder at Jesper mister fart på langsiden i forhold til Steffen, som går op på siden af Jesper og de to fortsætter mod enden af langsiden hvor Steffen uheldigvis ligger på ydersiden, Steffen må naturligt opgive sit forsøg på at komme forbi. Jesper fortsætter fra front med Steffen bag sig, nogle omgange senere forsøger Steffen Møller igen, at komme forbi et andet sted på banen, det er efter Jesper bremser lidt for sent i et skarpt højre sving, og har endnu en gang mistet moment ud af svinget til fordel for Steffen. I det næste sving der er et skarpt venstre sving, ligger Steffen på siden af Jesper på den rigtige side, men Jesper bremser senere end Steffen og vinder den tætte kamp.

Efter et spændende løb på 12 omgange vinder Jesper Wulff foran Steffen Møller, Mikael Ohlsson og David Björk. Johnny Laursen og Christoffer Häggstam havde igen en kamp om femte pladsen.

På sidste omgang sætter Jesper løbets hurtigst kørte tid.

Point stillingen:
Point stillingen efter 10. afdelinger af Formula Renault 2.0 Nordic Series:

Plac. Nr Navn Point
1. 2 Jesper Wulff Laursen 168
2. 5 Steffen Møller 139
3. 24 Mikael Ohlsson 128
4. 44 David Björk 111
5. 4 Kostyantyn Khorozov 60
6. 3 Johnny Laursen 57
7. 11 Christoffer Häggstam 16
8. 22 Johan Stolt 14
9. 43 Morten Jensen 13

Harry Laursen