Imponerende kørsel

- af Kasper Andersen på Oschersleben
Med 25 overhalinger på 14 minutter gav Kasper Andersen tilskuerne en fantastisk motorsportsoplevelse, da Formel Renault World Series i sidste weekend gæstede den tyske racerbane Oschersleben.

- En omgang mere så var han endt på podiet - måske som vinder, sagde en ærgerlig men godt tilfreds teammanager Wito van Kuijeren fra Team SL Formula Racing, da Kasper Andersen rullede i pit til en velfortjent hyldest fra sponsorer og fans, der var taget til Oschersleben for at følge den danske kører.

Men det var ikke kun danskerne, der nød den flotte kørsel - også de mange tyske tilskuer var vilde med Kasper Andersen, da han fra en håbløs sidsteplads kørte sig op til en femteplads. Og selv om konkurrenterne gjorde alt for at holde for Kasper Andersen bagved, kunne de intet stille op overfor danskerens aggressive og spektakulære kørsel.

Skiftede dæk
En medvirkende årsag til det flotte resultat var, at Kasper kort efter starten skiftede fra regnvejrsdæk til tørvejrsdæk. Regnbyger kort før starten havde gjort den kringlede bane i Oschersleben meget glat, derfor startede alle 31 kørere på regnvejrsdæk.

- Jeg blev kørt af banen på anden omgang og dumpede fra en femteplads ned til en sidsteplads. Banen var på det tidspunkt ved at tørre op flere steder, og da løbet kort efter blev neutraliseret pga. uheld, valgte jeg at køre i pit og skifte til tørvejrsdæk. Det var min eneste chance for at køre hurtigere end de andre, siger Kasper Andersen.

- Det var en modig og klog beslutning. Det viser bare, at Kasper også mestrer det taktiske spil i denne sport, siger Wito van Kuijeren, og understreger, at det er meget svært at køre på tørvejrsdæk på en skiftevis våd og tør bane.

God optakt til weekenden
Desværre lykkedes ikke for Kasper Andersen, at gentage sejren fra juni måned på Oschersleben, men han fik bevist, at han er en af de hurtigste kørere i Formel Renault lige nu.

- Kasper er så god en kører, at han lige nu burde være med i kampen om både det europæiske og det tyske mesterskab. Desværre har vi haft alt for mange uheld i denne sæson. Derfor handler det nu om at lave nogle gode resultater i de sidste løb, og med den flotte kørsel han viste her på Oschersleben, kan resultaterne meget vel komme allerede næste weekend, når det går løs på Lautrisring ved Dresden, siger Wito van Kuijeren.

KA Racing