Wulff vinder på Falkenberg

Jesper Wulff vinder af high-speed race Västkustloppet Falkenberg
High-speed race på Falkenberg i weekenden, med deltagelse af Formula Renault 2.0 som er Nordens hurtigste banesports klasse. Jesper var hurtigste kører på Falkenberg banen, som næsten er at sammenligne med en ovalbane.

Jesper Wulff satte hurtigst til tidtagning lørdag formiddag, med en gennemsnitsfart på 159 km/t. Jesper skulle dermed starte fra pole til weekends første løb.

Forud for tidtagningen fik Jesper meget begrænset tid på banen, han deltog ikke i træning torsdag, hvor der var planlagt tre trænings pas for Formel Renault 2.0. Under fredags to trænings pas var det derfor vigtigt, at Jesper fik maksimal udbytte af den korte tid han havde til rådighed for at forberede sig på banen.

Jesper fik ikke den forventede tid på banen fredag, som følge af andre køreres uheld under de to planlagte trænings pas. Derfor var det ekstra spændende at følge tidtagningen. Det skyldtes ikke mindst at Steffen Møller og Mikael Ohlsson havde været hurtigere end Jesper, og David Björk havde også vist at han var hurtig.

Jesper var dog sikker på han var konkurrence dygtig til trods for den begrænsede trænings tid på banen, og det skulle også hurtigt vise sig, at Jesper kun havde behov for at køre nogle få omgange for at sætte hurtigste tid, en tid som de øvrige kørere forsøge at slå længe efter Jesper var parkeret på pit-lane.

Heat 1
Første løb var planlagt til lørdag sidst på dagen, men pga. af torden vejr og strømsvigt i området blev løbet udsat til søndag morgen.

Efter Formula Renault kørerne havde gennemført deres opvarmningsomgang og holdt klar til start, blev der efter nogen tid signaleret at starten blev forsinket, senere at motorerne skulle stoppes. Efter nogle minutter blev der givet tegn til start, og pludselig blev der vist et skilt med teksten "5 sek." til start, og kørerne skulle hurtigt gøre sig klar til start.

Jesper stallede motoren under den forvirrede start, og udnyttede dermed ikke hans pole placering til løbet. Jesper fik hurtigt startet motoren, men alle øvrige kørere var allerede kørt forbi han. Mikael Ohlsson fik en kanon god start, han gik i front fra en fjerde plads foran Steffen Møller og David Björk. Jesper var henvist til en plads bagest i feltet.

Kostyantyn Khorozov kørte af banen på første omgang, og der kom safety-car på banen, det betød at feltet blev samlet og da løbet blev givet frit igen forsøgte Jesper at gå uden om David Björk i et blødt sving på vej ind på langsiden, resultatet blev at Jesper blev presset ud i noget grus og skred uden af banen og kørte nogle meter på græsset, hvorefter han fik styret bilen tilbage på banen. Manøvren uden for banen betød at Jesper kom nogle vogn længder bag David Björk. Mod slutningen af løbet var Jesper ved at have kontakt med David Björk igen, og undervej i løbet satte Jesper hurtigste omgang.

Bedste lap der køres i første løb, er tællende til start placering for andet heat. dermed havde Jesper sikret sig endnu en start fra pool, med David Björk og Steffen Møller efter.

Heat 2
Andet løb skulle køres søndag efter STCC (Svensk DTC klasse).

Jesper fik en god start og var i front fra start til slut. Jesper fik hurtigt lavet et hul ned til Steffen Møller på anden pladsen. Efter 10-12 omgange blev Jesper fordæk for varme, så Jesper valgte at sætte farten ned et par omgange, for at få kølet dækkende lidt. Efter Jesper havde skruet lidt ned for hastigheden, kom Steffen Møller tæt på Jesper. Steffen Møller forsøgte et par skind angreb; men Jesper kontrolerede løbet 100%, han satte farten op igen og sluttede et par vogn længder foran Steffen Møller og David Björk.

Stillingen i Formula Renault 2.0 Series 2005:
Plac.KørerTeamPoint
1Jesper Wulff Laursen (DK)Racing Denmark (DK)86
2Steffen Møller (DK)Team Århus Racing (DK)80
3Mikael Ohlsson (S)Team FormulaSport (DK)79
4David Björk (S)71
5Rostyantyn Khorozov (RU)Racing Denmark (DK)46
6Johnny Laursen (DK)Racing Denmark (DK)40